Comentaris sobre els articles apareguts a "Reflexions de Sant Pere de Vilamajor"


Els comentaris apareixen ordenats de més antic a més recent.


197 comentaris:

Anònim ha dit...

Cada cop estic més tip del sistema mal dit democràtic. Tot són normes i prohibicions: que si no puc fer això, que si ho he de fer d'aquesta manera... Em dóna la sensació que cada cop em queda menys espai per poder decidir el que jo vull fer.
Ja sé que molts em direu: vivim en societat i hem de respectar a la resta. Estic d'acord però amb matisos. Estem tant i tant regularitzats que semblem robots on ens introdueixen les instruccions del que hem de fer bé i les coses que no hem de fer. Sortir-se de la norma està criminalitzat: que si el veí té un hort més gran de 50 mts, que si Fulanito a fer un gargot, que si Menganito fa soroll quan ronca i em molesta...etc.
Aquesta democràcia em dóna fàstic. Vull ser una persona amb criteri i respectant als demés però sense imposicions a vegades ridícules.
La majoria de ciutadans sabem comportar-nos però hi ha una minoria que no ho sap fer i per aquesta minoria s'imposen les normes restrictives, les quals moltes vegades són utilitzades amb perversitat.
Evidentment estic totalment en contra de l'ORDENANÇA CÍVICA per què segur que han aplicat criteris que, segons opinions dels membres de l'ajuntament, són incívics. I que sabran ells!!!!
L'actual ajuntament ho està fent bé en moltes coses però crec que l'està "cagant" amb aquesta fal·lera legislativa que té.

Anònim ha dit...

bon dia.
me parece muy interesante esta pagina por su contenido e información.
hay dos temas que me preocupan especialmente, la necesidad ? de un poligono industrial, el actual La Plana no tiene ni el 50% de ocupación de empresas y en parte es comprensible viendo los servicios que aporta Sant Pere y teniendo un cuenta la carretera tan estrecha y de curvas el paso de más camiones la hara más peligrosa.
Tenemos en sant Pere 3 industrias con un potencial ( peligroso ) para el medio ambiente por los productos que utilizan o producen ,Masa (pintura ,Barniz), Puntiblon (tintes), Pinsos Picart ,no siendo bastante se instala Prolutec (Pintura ,Barniz y Aceite industrial).
no defendemos un entorno natural para Sant Pere ?
no encuentro informacion ni referencia en esta pagina a esta situación , como vecino de Sant Pere ( Faldes)me preocupa y me gustaria escuchar perdon leer opiniones al respecto.

Anònim ha dit...

Em miro i em remiro el projecte del futur IES, i hi ha una cosa que no acabo d'entendre. Qué representa la zona anomenada com a "Equipament privat"? Que s'hi pensa deixar fer allà? No acabo de veure el qué, doncs si hi pensen fer botigues, continuem amb el mateix problema de sempre al nucli de Sant Pere, és a dir, per comprar un Kg. d'arrós haurem d'agafar el cotxe o fer una excursioneta caminant. I si no són botigues.... ja podem tremolar perquè quina classe d'equipament PRIVAT s'hi pot posar?

Anònim ha dit...

Felicitats en aquest primer aniversari!!Ip er molts anys més treballant junts!!! Tots trobarem a faltar en Tafaner, però creiem en el seu retorn molt aviat, perquè laopinió i la crítica es bona...ja sigui a favor o en contra. VILAMAJOR EN XARXA X SEMPRE!!

Anònim ha dit...

Acabo de llegir a "L'Actualitat" que sembla que es desbloqueja el tema de IV Cinturó. M'agradaria que des del "Reflexions..." es fes algun comentari, perqué no conec bé en que consisteix el projecte, però, d'entrada, em fa molta molta por. Cal realment una nova via per els cotxes? No s'està duplicant el traçat? No seria més factible ( i sostenible) solucionar d'una vegada el tema Rodalies i potenciar els transport de mercaderies per tren, com fan a altres països d'Europa?. Com afectarà a Vilamajor (Sant Antoni i Sant Pere). Espero els comentaris (ho sento, m'he malacostumat als gràfics i dades tant ben documentades de PersPectiva...). Moltes gràcies

Anònim ha dit...

He vist la gràfica i... Ostres! va fer efecte l'aplec de Sant Elies! jejeje

Potser hauriem de fer el negociet i llogar-nos: "Fem aplecs per recollir aigua a bon preu" o alguna cosa així...

PD. Aquest tema, o ens l'agafem en broma o val més plorar.

Anònim ha dit...

Francesc Tella, el gran manipulador

A diari 9Nou del dilluns 9 de juny de 2008, surt publicada una entrevista que se li fa al alcalde de Sant Antoni de Vilamajor. Amb més o menys encert, se li fan una sèrie de preguntes que l’alcalde, amb més voluntat que no pas ofici, respon.
El motiu d’aquest escrit és en referència a algunes de les preguntes sobre el procés de creació d’un nou POUM. Transcrivim literalment les preguntes i les respostes per fer posteriorment el nostre comentari.

Pregunta: Els redactors dels plans generals de Sant Antoni i Sant Pere es coordinen?
Resposta: Els dos equips han tingut contactes. No només és bona la coordinació, també és necessària perquè hi ha temes que s’han de tractar conjuntament.
Comentari: El que diu el sr. Alcalde és una fal•làcia donat que no ha hagut cap mena de coordinació entre tots dos equips redactors. Tot al contrari, cadascú ha anat a la seva. Des de la Comissió d’urbanisme del Consell del Poble de Sant Pere de Vilamajor, tal com resta reflectit en els seu informe final, s’aconsella treballar conjuntament donat que hi han aspectes que tots dos pobles, per la força, s’han de posar d’acord. El consell de la comissió sorgeix per què no ha hagut cap mena de coordinació, fet que va sobtar moltíssim a la comissió.

Pregunta: Se solucionarà la sortida d’urbanitzacions de Sant Pere i l’alternativa a la carretera?
Resposta: A l’avanç del pla hi ha dues alternatives per a la sortida de les urbanitzacions de Sant Pere que ara han de passar pel centre del poble. Una passa prop de la farinera, i bordeja pel turonet del cementiri no pel costat de la riera. Això eliminaria la possibilitat de fer-hi cases al costat. Medi Ambient de la Generalitat ha informat molt favorablement. Pel que fa a l’altra, la de can Diviu i Sanata, Medi Ambient ha informat desfavorablement, a més, és molt més important econòmicament i s’hi implica Llinars.
Comentari: Quina capacitat de demagògia té el sr Tella. Primer de tot se li ha de comunicar que es tracta de fer un alternativa de sortida a les urbanitzacions de sant Pere però també de sant Antoni, o no se’n recorda que una part de Can Vila pertany a Sant Antoni? Potser no sap ni que existeixen. Segon caldria remarcar que la seva primera alternativa no soluciona el veritable problema de les urbanitzacions que és la seguretat (tots han de passar pel pont de La farinera que és un coll d’ampolla el qual, si per qualsevol raó queda bloquejat, no hi ha alternativa possible amb cara i ulls). Això si, soluciona el problema del poble, del seu poble (mai li han important les urbanitzacions). Finalment, en tercer lloc, el POUM contempla l’ampliació de la urbanització de Can Vila a l’antiga Fàbrica de tints amb una dubtosa requalificació però no contempla una sortida, per tant la població augmentarà, els cotxes augmentaran i el coll d’ampolla de sortida pel pont serà el mateix. Quina demagògia.

Pregunta: Serà restrictiu (el POUM) pel que fa al creixement ?
Resposta: Sí. No és un creixement zero, no hi crec ni és possible. Si s’hagués desenvolupat el pla de 1987 s’hauria arribat als 8.000 habitants. Només és creix en sòl urbà, el que hi ha a l’esquerra a la sortida cap a Llinars. El nou pla no passarà de 9.000 habitants. És necessari espai per fer, per exemple, la segona escola. Comprar no es pot i expropiar no agrada.
Comentari: Un altra distorsió de la realitat (modificat pel moderador). El POUM contempla una requalificació de zona industrial a zona residencial de l’antiga fàbrica de tints i aprestos situada a can Vila i no pas com diu el sr Tella que només creixerà a l’esquerra de la carretera. El que sobte més és que es requalifiqui aquesta zona. Interessos econòmics? Polítics? Privats? Ho desconeixem.

El sr Tella manifesta a les seves darreres línees: “Hi ha gent, però, que distorsiona les informacions i provoca confusió” Hem demostrat que el primer distorsionador i el que més confusió provoca és el senyor Tella però ja sabem que la seva especialitat és donar la culpa al demés de la seva dolenta gestió.

Que cadascú extregui les seves pròpies conclusions. La nostra la tenim molt ben definida.

Anònim ha dit...

Ha desaparegut totalment NOTICIES DE VILAMAJOR i el blog dels VIGILANTS DE VILAMAJOR de la xarxa?

Per què just després de publicar un nou article?

Xavi Cruzado ha dit...

Bona tarda,

S'ha enviat aquest comunicat a l'Ajuntament, es referència a la "Nit jove" que s'ha programat per al proper cap de setmana als camps de la Rectoria:

Durant les nits dels propers dies 4 i 5 de juliol, l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor i l'Assemblea de joves de Sant Pere han programat 2 nits de festa fins la matinada per al públic jove, als camps de la Rectoria.

El fet de que les actuacions siguin gratuïtes, facilitarà que joves d'arreu vinguin a divertir-se i a gaudir dels concerts. Fins aquí bé.

El que no podem assumir els veïns de la zona, es que no puguem "gaudir" de la nostra tranquil·litat ni del nostre dret a poder dormir entre les 23h i les 9h del matí d'un cap de setmana. A part, de la reconeguda disbauxa que una concentració de joves amb probablement més alcohol en sang del normal (i probablement altres substàncies), pugui arribar a generar problemes al veïnat i les propietats privades.

Es per això, que demanem el trasllat d'aquests concerts a un altre zona on ningú surti perjudicat i el control exhaustiu per part dels cossos policials per tal d'evitar incidents desagradables que després es puguin lamentar.

Moltes gràcies.

Xavier Cruzado

Anònim ha dit...

Em sembla molt bé que al Sr. Cruzado li preocupi el tema del soroll, en relació a les dues festes dels joves programades al Camp de la Rectoria (i de passada, jo em pregunto, perqué a la Rectoria, i no a la Carpa, que és la zona on sempre s'han fet aquestes festes?). El que realment sobra és el que parla dels "exhaustius controls policials". No sé quina de les tres paraules fa més por!!! Que jo sàpiga, les festes de l'Assembla de Joves de Sant Pere fa bastants anys que es celebren, i no ha calgut que vinguessin mai els "Geos" a posar ordre, així que no crec que aquest any hagi del ser el primer. Perqué no podem confiar en els joves, la seva organització i la supervisió de l'Ajuntament, si altres anys ha estat suficient?
I per a que quedi constància, jo ja fa temps que no formo part del que es considera jovent, però em sap greu que es criminalitzi sempre aquest col·lectiu. Ningú no parla mai de"exhaustius controls policials" en les festes de l'Inserso, per exemple, i allà el alcohol acostuma a córrer també bastant despendolat, o no?

Oriol ha dit...

Saludos a todos:
He podido echar un vistazo al poum
de sant antoni y la carretera que
han trazado hasta la farinera me parece una aberracion.¿Que no hay
gente en este pueblo que piense?
No soluciona nada para las urbanizaciones y todo por un palles...o un alcalde que solo sabe joder a los ciudadanos a multas,poniendo señales de stop autenticamente inutiles y que solo entorpezen el paso con ese alcalde
los de sant pere estamos jodidos

Anònim ha dit...

Una veueta m'ha dit que el comerç de Sant Antoni està pressionant a l'ajuntament de Sant Antoni per tal que no es faci la variant o alternativa a les sortides de les urbanitzacions de Can Vila, Can Ram i Vallserena.
La raó: volen que passin pel mig del poble per no perdre clientela.

Anònim ha dit...

Avuí mateix he enviat aquesta carta al Sr. Alcalde i a l'Ajuntament:

Benvolguts,

Fa més d'un any que som veïns del centre històric de Sant Pere. En arribar, per a regal dels nostres ulls, vam comprovar que a més dels pocs veïns que tenim, vivien (al menys hi vam comptar) una quinzena de gall dindis reals al voltant del centre d'art La Rectoria.

Malauradament, i des de fa setmanes, que no en veiem cap, i el pitjor es que ens ha arribat el comentari que un veí de la zona (que te horts), li molestaven i en va ferir un a la cua. Ens agradaria saber que ha passat amb aquests majestuosos animals, que a més, s'havien convertit en un atractiu més del poble, i del que nosaltres estàvem orgullosos de tenir. Moltes gràcies.

Salutacions cordials,
Xavier Cruzado

Anònim ha dit...

Molt interesant l'article sobre Pinsos Picart.
la pregunta que us faig és: realment penseu que l'actual alcalde està interessat en treure la fàbrica de pinsos? Però si el cap (Joan Icart) de la fàbrica va ser l'anterior alcalde del poble pel CiU, partit que actualment governa.
Tot plegat es una cortina de fum per deixar passar el temps de tal manera que sembli que l'alcalde ha fet tot el possible.
L'alcalde actual és un gran manipulador

Anònim ha dit...

Que passa a Sant Pere? Que si hi ha canvi de govern, que si ara ERC i CiU s'entenen (l'alcalde actual llençava pestes de l'anterior alcalde), que si ISP és un partit poc fidel...etc
I si hi ha pacte de govern entre CiU i ERC (al gener es farà, compte-hi) per lògica política haurà de sortit PP, per què el que ningú acceptaria seria un govern on ERc i PP estiguessin junts (m'oblidava que en Pep Curto i Josep Maria Llesuy van estudir al mateix col·legi per tant potser l'amiguisme encara existeix)

Anònim ha dit...

Veig que el tal anònim, no sap ni com es diu el tal Pep Curto... ja que es diu Pere Curto. I tampoc res de res mes, ja que si be son de la mateixa població, de Badalona, en Pere Curto va estudiar a Barcelona, a la Salle Bonanova des dels 8 anys fins als 16, cosa que fa bastant improbable que ho fes amb el Sr. Llesuy ja que ell va fer els seus estudis a Badalona, crec que als Jesuites. L'únic que coincideix es que tots dos varen estudiar amb "capellans" i que tots dos son fills de Badalona, al igual que altres 200.000 persones mes ha tingut en algun moment la ciutat.

L'informació, s'ha de donar amb veracitat, no a partir de rumors i menys anònims i donar la cara, que al menys sabrem a qui contestar.

Anònim ha dit...

No entenc gaire d'urbanisme. No entenc gaire de dret administratiu. Ni tant sols entenc als polítics. Això sí, tinc molt sentit comú.
Al llegir l'article sobre el POUM de Sant Pere en aquest bloc m'han assaltat nombroses preguntes, de les quals no tinc resposta per la meva coneguda manca de coneixements. Però si que he intentat aplicar el meu sentit comú i he vist moltes "irregularitats".

1.- L'anterior govern (ERC-PSC-ISP) volia aprovar un POUM on, entre d'altres, hi havia la possibilitat (conveni) de tenir tota una franja de serveis a canvi de la construcció de 13 cases unifamiliars. El CiU, partit a l'oposició, es va negar en rodó a l'igual que la Comissió d'Urbanisme. Va haver un canvi de govern i el nou gestor (CiU-IPS-PSC-PP)) va anul·lar el conveni abans esmentat.

2.- A canvi el nou govern ens ofereix el mateix que l'anterior govern (sense el conveni) més la requalificació de la zona situada entre Sant Antoni i Sant Pere.
El sentit comú en diu el següent:

-no és millor 13 cases que no pas totes les que es poden construir a la nova zona a requalificar? (que segur que són més de 13)
- No ens donaven més zones d'equipaments amb tretze cases que no pas amb tota la zona nova de requalificació?
- No es volia crear una zona de comerç a Sant Pere? La gent que visqui a prop de Sant Antoni (zona nova de requalificació), on anirà a comprar, a Sant Antoni o Sant Pere?)
- Amb el pas del temps, els nous veïns no demanaran que la Puntiblond marxi per problemes de salubritat, sorolls, etc? No estem hipotecant una indústria que ara per ara no resulta perjudicial però que dóna molts llocs de treball?
- No serà que l'actual govern ha hipotecat tots els terrenys o solars, que els hi pertocaven a la requalificació dels terrennys del Canal, pels convenis de Can Castella i La Rectoria i ara es troba que no en té? ´
- No es requalifica una nova zona per poder pagar els projectes monumentalistes del senyor alcalde?
- No és requalifica per poder pagar els enormes deutes del consistori?
- No és veritat que el senyor alcalde (Josep Maria Llesuy) i el regidor de cultura (Higini Herrero) formaven part de la primera comissió d'urbanisme? No és cert que ells van signar l'informe final on es deia que el poble no podia créixer cap al sud?

Em sorgeixen molts preguntes les quals no tinc resposta. Bé, menteixo, si que tinc resposta. Els polítics de Vilamajor no pensen en el poble sinó pensen en pujar al poder (com qualsevol polític). Una vegada al poder veuen que les coses no són igual dins que fora. Veuen que els anteriors govern no feien més per què estaven lligats de mans i peus, com ara resulta que estan ells. Crec que el partit governant actual va aixecar massa la veu i ara es veu obligat a baixar-la davant les circunstàncies.

Gràcies aquest bloc, veig que no sóc l'única que pensa igual.
Malgrat tot puc estar equivocada, per això demano aclariments a tots els meus dubtes als lectors d'aquest apartat, ara per ara, l´únic forum d'opinió de Vilamajor

Gràcies

Anònim ha dit...

La veritat, es que jo tampoc hi entenc gaire de res del que aquesta persona diu que no hi entén, vagi això per endavant… ni tant se val de polític. La veritat es que servidor, des de que ha arribat a la responsabilitat que ocupa per desig dels veïns d’aquest poble, sols n’ha fet els Onzes de Setembre de política, la resta dels dies tant jo com la resta dels companys de govern, els passem fent de gestors.

Be: anem al assumpte:

1. Ni l’oposició, ni la Comissió d’Urbanisme del Consell del Poble, van retirar la proposta del POUM, varen ser les profundes desavinences del equip de govern existent i el convenciment que contravenien un sentit elemental, … no sols per les tretze cases!

2. 13 cases… a quin cost? 30% de sostre edificable en pisos de protecció oficial… a on? qui posa els solars i edifica aproximadament 17 pisos de protecció oficial als que t’obliga la llei d’urbanisme?

A la zona de la Creueta i a la ZONA D’EQUIPAMENTS de Can Son, no hi ha més d’un 20% de pendent? (no urbanitzable per llei d’urbanisme)
Volem salvar el casc antic? Joia patrimonial d’aquest poble, o volem rebentar-la afectant-la amb trànsit directa des de la BP 5107, amb trànsit de cotxes i autocars, cosa fantàstica segons l’anterior planificador.
El cost de la zona de Can Castellà, li costa molt menys esforç al poble que els pisos de VPO anteriorment esmentats, i això si, el tracte de col•laboració, és també fruit d’un conveni.

Es que a Sant Pere només hi viu gent del nucli?, es que els que vivim a les perifèries i als ravals, som ciutadans de segona?, no podem acostar el comerç de SANT PERE més a prop de les nostres llars, amb unes zones de aparcaments folgats, parcs de zona verda per quan surtin els nois i nens de les escoles i l’institut, encara que no oblidem el comerç de proximitat ben fornit i contemplat a l’actual avanç de pla al nucli?

Si els terrenys de Can Canal estan hipotecats, ja ho estaven abans de que entrés aquest nou equip de govern, per contra, jo la convido a repassar bé el conveni de Can Castellà,(és a l’abast de tothom) i veurà que això és així.

El senyor de la PUNTIBLOND, si decideix marxar ho farà amb un conveni de col•laboració i si és necessari, no abans de 12 anys (totes les empreses avui dia tenen assegurada aquesta projecció de futur?)

És que l’equip de govern, no ha ratificat aquells convenis del govern anterior, MOLT BONS pel poble, a pesar d’ésser una forta hipoteca, amb un cost brutal pels beneficis municipals? (MIRIS el conveni RECTORIA)

Els NOSTRES deutes, són a la vista, més i millors serveis, actuacions de millora urbana, més control i vigilància, més activitats extraescolars, més activitats de lleure i cultura, el doble d’activitat a benestar, Ep! d’aquest endeutament ens hem de sentir culpables? Aquesta és la obra d’un alcalde MONUMENTALISTA?

El senyor Llesuy i el senyor Herrero, no eren els únics de la Comissió d’Urbanisme, ni tant sols eren la majoria (hi havia molta més gent) i àdhuc, un d’ells (el Sr. Herrero o Llesuy) va apuntar que “per mor del consens” no faria constar el seu desacord amb algun dels temes aprovats, però que si accedien a llocs de responsabilitat, els posarien damunt la taula.

És molt fàcil criticar als polítics, miri, ser polític en un poble com el nostre, no és fàcil, t’hi has de d’entregar, jo li recomano Sra… ANÒNIMA, que a les properes eleccions entri en aquest món, i sabrà el pa que s’hi dona. No baixem la veu, no ens cal, tenim un projecte clar per aquest poble, i el defensarem fins al final, en té vostè un de millor?

Nosaltres, també en tenim unes quantes… de preguntes, perquè ARA i no fa quinze dies? Es una cosa merament casual? O es CAUSAL?

Miri, som sabedors que gent n’hi ha que no esta d’acord amb nosaltres, només faltaria. Ara tingui la seguretat, que estem treballant cada dia per un projecte per Sant Pere que sigui bo per nosaltres i millor per els nostres fills.

Li recomanem que podent participar directament en els processos que critica, hi participi ... HO POT FER.

Sense cap mena d’anonimat i sense baixar la veu.

Josep Ma. Llesuy.

Anònim ha dit...

Les dues darreres aportacions denoten que el POUM continua sent un "problema". No sabem si s'utilitza amb finalitats polítiques o bé per desprestigiar a les persones, en tot cas hi ha un "problema" que no s'ha solucionat.
Resulta evident el canvi de criteri que hi hagut, almenys en un aspecte que particularment em veig afectat.
Com a veí de Faldes vaig patí la "relliscada" de l'anterior ajuntament de posar una fàbrica química al costat de casa meva. El partit de l'alcalde actual, per activa i per passiva, ens va dir (campanya electoral) que faria tot el possible per treure-la, i si més no, controlar a l'empresa Prolutec. A més ens va assegurar que no ampliaria la zona industrial sota la premissa de " la carretera no té la capacitat de suportar el trànsit de camions que generaria una nova zona industrial".
Ara, amb mapes i documents a la ma (penjats al web), veig que es vol ampliar la zona industrial per donar cabuda a la instal·lació de noves indústries, entre elles, aquelles que s'han de deslocalitzar del nucli o lloc pròxims, o sigui Pinsos Picart i Puntiblond.
Tothom sap que es treu Picart del nucli per fums molestos i possiblement nocius. Ara es suggereix que es traslladi al costat de casa meva.
Encara que no ho sembli, hi ha ciutadans de primera i de segona classe. Jo sóc de segona donat que tot el que no volen els demés ens ho mengem els veins i veïnes de Les Faldes.

Anònim ha dit...

Teseu no va plantar Ariadna per anar-se'n amb una altra?

Anònim ha dit...

Algunes versions afirmen que Teseu abandonà Ariadna perquè estimava una altra dona, Egle, filla de Panopeu, mentre que d'altres diuen que ho havia fet per ordre de Dionís, que s'havia enamorat d'Ariadna.

Anònim ha dit...

La qüestió és que Teseu va aprofitar que Ariadna dormia, o era de vacances, per a anar a festejar amb altres. Què pillo!

Anònim ha dit...

O potser Ariadna no es mereixia l'amor de Teseu i aquest se'n va adonar...

Anònim ha dit...

Con estos comentarios estais sugiriendo que ¿Teseu es un mimebro del actual gobierno? ¿El alcalde?

Per SPectiVa ha dit...

Nota del moderador: amb tant de comentaris "Anònim" no sabem qui és qui. Cal insistir en utilitzar ni que sigui un pseudònim per publicar comentaris.

Anònim ha dit...

La llegenda és més complerta:

Quan Teseu i els joves atenencs destinats al Minotaure van desembarcar a Creta, els habitants de l'illa s'arrengleraren per veure'ls passar. Entremig d'ells hi havia Ariadna, la filla de Minos. Quan va veure Teseu, se'n va enamorar. Quan va saber que era el fill del rei i que s'havia lliurat voluntàriament, va admirar el seu coratge i va decidir ajudar-lo.
Sabia que era prou fort i valent per acostar-se al Minotaure, però també sabia que mai no aconseguiria trobar la sortida del laberint. Llavors ella li va donar un cabdell de fil i li va dir:
-Jo agafaré el fil per un cap, tu agafa l'altra punta i vés descabdellant a mesura que vagis recorrent el laberint. Que la teva mà no deixi mai el fil!. Per tornar amb mi, només hauràs de fer que seguir-lo.

Teseu va fer el que Ariadna li aconsellava i va avançar amb coratge a la recerca del Minotaure, seguit d'un grup de joves. Ariadna sentia com el fil es movia segons els moviments de Teseu i de sobte va sentir els bramuls esgarrifosos del monstre. Dins la mà tremolosa d'Ariadna, el fil es movia cada cop més, i després, de sobte, va quedar quiet.
Els crits del Minotaure s'havien acabat. Com s'havia d'interpretar aquell silenci? Què havia passar? L'angoixa oprimia el cor d'Ariadna.
Vet aquí, però, que el fil es va tornar a moure; Ariadna va sentir crits....eren crits de joia: el Minotaure era mort!
Els atenencs van sortir del laberint i Teseu va estrènyer Ariadna entre els seus braços.

Els joves van cuitar a embarcar per tornar a Atenes i Ariadna se'n va anar amb ells perquè volia casar-se amb Teseu.
Aviat, el vent va ser tan fort que Ariadna es va marejar. Teseu la va fer baixar a l'illa de Naxos perquè descansés. Esgotada, es va adormir. La tempesta es va calmar i els mariners van donar pressa a Teseu per marxar. Aquest va donar l'ordre de sortida sense preocupar-se de fer pujar la jove a bord.
Quan ella es va despertar, va córrer cap a la platja, va cridar, es va lamentar, però tot fou inútil: només els crits de les gavines li van respondre.
Desagraït, Teseu l'havia abandonada! Però els déus vetllaven per ella. Dionis passava a prop de l'illa i va sentir les lamentacions d'Ariadna.
El déu del vi va cuitar a socórrer-la. La va consolar tan bé que ella va oblidar les seves penes. A més a més, ell encara la va trobar més bonica, angoixada com estava, i li va demanar que es casés amb ell.
Finalment, abandonada per un heroi, Ariadna es va casar amb un déu.

La realitat que simpàticament es vol figurar no se sembla en res a la llegenda.

Anònim ha dit...

Razon tienes, querido amigo. Si queremos opinar orden hemos de poner.
Dados a narrativas épicas me llamaré Ulises. Persona que viajo durante años esperando reencontrar a su amada. Esta, harta de los despechos de su marido, decidió ofrecerse a otro.
Suerte tuvieron los dos dado que a tiempo se llegó. Felices vivieron el resto de sus vidas.
En Sant Pere una historia semenjante acontece. Muchas voces sin rostro aunque todos saben o intentan saber que rostro poner. Muchas equivocaciones que provocan risas secretas y momentos de jolgorio.
Disfrutemos del momento. La intriga de mirarnos por la calle y preguntarnos ¿eres Teseo? ¿eres observador? ¿eres anonimo? produce un placer indescriptible.
Parece mentira que seamos adultos.
Menos cotilleo y mas hechos probados.
Ulises actua y actuara así.

Anònim ha dit...

Me importa un bledo quien escribe. Me importa un bledo las guerras internas. Me importa un bledo los ataques.
Lo que verdaderamente me importa es saber que hay gente que lucha por la prosperidad de nuestro pueblo. Que realmente aman nuestro pueblo por encima de rencillas personales.
Evidente es que al equipo de gobierno no le gustan las criticas. Evidente es que a los del ISP no les gusta haber salido del gobierno. Evidente es que estamos hasta los huevos de los dos.
Menos luchas entre vosotros y mas luchas por nosotros, el pueblo llano, los que os votan.

Anònim ha dit...

De cop i volta la ciutadania vilamajorenca s'ha posat en marxa. Que ha passat? Misteris de la raça humana

Per SPectiVa ha dit...

No és cap misteri, Petitó, després de més d'un any de fer de "voyeurs" a alguns els ha agafat ganes -també- de pensar en veu alta i pública.

Cal celebrar-ho i animar tothom que també faci nostra la seva opinió.

Anònim ha dit...

Voldria recordar que el nou impost no és per tenir un gual sinó per utilitzar la vorera per ficar un vehicle a la nostra finca. Si volem un gual haurem de pagar un imposta a part.
Estic d'acord que hem de pagar per poder mantenir les arques del nostre municipi. Però també estareu d'acord amb mi que hi ha una irracionalització de la utilització dels recursos de l'ajuntament. Vull recordau-vos que en pocs anys s'han canviat dues vegades els sistemes de reductors de velocitat als carrers i s'ha canviat de lloc un rocòdrom que ningú utilitza (ara tenim bloc de ferro que no serveix per res). Estic convençut que sinó s'haguessin fet aquestes actuacions no caldria haver posat els impostos.
El que demano és que els nostres gestors siguin racionals i que no els mogui la impulsivilitat.

Anònim ha dit...

Benvolgut Perspectiva,

Per a millorar la consulta d'aquest bloc, et faig el següent suggeriment:
De la mateixa manera que el "Reflexions", crec que seria més àgil posar l'article o comentari més recent a la part de dalt.

PD. Aquest comentari no anima el debat, per tant, si ho creus oportú, no cal que el publiquis.

Enhorabona per la feina de desencallar un poble endèmicament adormit.

Anònim ha dit...

Estic d'acord que l'única manera de mantenir un ajuntament i de donar serveis als seus ciutadans és a través de la imposició d'impostos. Ara bé, el primer que caldria fer és intentar no malrabatr els recursos ja existents.
A tall d'exemple: el que ha costat la nova ubicació del recòdrom és, més o menys, tot el que s'espera recaptar amb el nou impost sobre utilització de voreres (que no pas gual). Per cert el nou rocòdrom es troba sense funcionar.
Un petit incís: el nou impost es troba dirigit, principalment, a les cases unifamiliars, o sigui, a less urbanitzacions. Potser estic equivocat i m'agradaria que esmenessiu si estic errat.

Per SPectiVa ha dit...

Dues consideracions:

- No es pot (o no en sé) de posar els comentaris més nous al capadavant. Per aixó he disposat una aplicació que sota l'enllaç "Índex dels comentaris", sí que permet visualitzar-los de més nou a més antic.

- Tècnicament, l'impost de gual és exactament el mateix que l'impost per utilització de voreres per a l'entrada de vehicles: un gual no serveix ni és res més que això mateix ("Rebaix fet a la vorera per a facilitar que els cotxes puguin entrar a la calçada i sortir-ne").

- L'Ordenança Fiscal de "guals" estableix una quota de 10,5 € (fins que es modifiqui), per cada una de les places d'aparcament que el gual hagi de servir. (En altres municipis la taxa és independent de les places que abasteixi, doncs s'estableix per la longitud del gual).
A Sant Pere, per tant la taxa és neutral respecte si es tracta d'un habitatge unifamiliar o d'un edifici de veïns: es paga per cada plaça d'aparcament servida, no per cada gual.


Gràcies a tots per utilitzar aquest espai per fer-nos conèixer més coses i més opinions sobre el nostre poble.

Anònim ha dit...

Gràcies per l'aclariment Per Spectiva. He sortit de dubtes. Ara sé que pago el mateix que els del poble. Però tinc una altra dubte, si pago l'impost vol dir que tinc gual? No pot aparcar cap cotxe davant de la meva porta d'entrada? Hauria de pagar un altre impost per tenir un gual? Personalment crec que si. Si volem gual hem de pagar l'impost d'utilització de la vorera (que era meva i vaig cedir a l'ajuntament)més l'impost o taxa per tenir un gual.
Podeu aclarir el meu dubte.

Per SPectiVa ha dit...

Posats a fer de consultori, en cap cas la taxa de gual permet més que "traspassar" la vorera amb un vehicle.
Ningú, ni el propietari, pot aparcar en un gual, doncs, com és sabut, és una infracció aparcar en un gual (obliga a tothom sense excepció).

Si hom vol un apracament privatiu, (p.ex. discapacitats, per a un establiment, etc.) s'ha de sol.licitar i, si es concedeix, pagar la taxa corresponent.

Cal insistir que un gual només és un "vado" per poder passar des del carrer a l'interior d'un immoble amb un vehicle. Per poder-ho fer s'ha de demanar la llicència i pagar la taxa, que a Sant Pere és la "d'entrada de vehicles a través de les voreres" = "taxa de gual"; és la mateixa llicència, és la mateixa taxa.

(Veure al respecte el punt 5 de l'article 6 de l'Ordenança a http://www.vilamajor.cat; l'Ajuntament; Ordenances i reglaments; Ordenança Fiscal 21)

Anònim ha dit...

Querido amigo, me dirigo a usted para anunciarle que esta equivocado. Nada tiene que ver el impuesto por utilización de la acera con la tasa de vado. Dos pagos tendra que hacer si las dos cosas quiere tener. Por pagar el impuesto no le dan una placa en todo caso le daran claca.

Anònim ha dit...

Parece ser que despues de unos comienzos esperanzadores el bloc del "gobierno" local ha callado. Puede ser que una vez descubierto el lobo este ha decidido esconderse (puede que avergonzado de su actuación).
Dado a criticar tambien se merece mi consideración blocs com los referentes a Can Derrocada los cuales prometian pero, como sucede en tantos sitios en internet, se fabrican para criticar y una vez pasado el "subidon" callan para siempre.
Que pena.

Per SPectiVa ha dit...

En primer lloc, no existeix a Sant Pere de Vilamajor cap taxa per gual. Ni cal.

En segon lloc, el sentit comú: Quin sentit tindria un gual si no fos per travessar un vehicle per la vorera?
Quin sentit tindria pagar per poder traspassar per la vorera de no existir un gual?

Pel que fa a Can Derrocada, continua prometent; per a mi fa 40 anys que promet.
El bloc no va nèixer per a criticar, sinò per exposar i denunciar uns determinats aspectes de la realitat del veïnat. No ha callat, simplement toca el moment de fer-ho des d'un altre esfera, probablement amb menys espectadors.

Fàcil és criticar tota la feina dels altres, i els que dediquem temps i lleure a fer partíceps als que vulgin d'alló que pensem, estem òbviament exposats a la crítica, i aquesta ens esperona a fer-nos si cal més interessants. Cal apreciar, en aixó, que darrera del pseudònim "Per SPectiVa" no s'amaga l'anonimat.

Persones com tu, Ulises, donen sentit al que fem. Gràcies.

Anònim ha dit...

Desconocia que eras el autor de los blocs de Can Derrocada, Per Spectiva. Pido perdon por ofenderte con mis palabras, mi intención no era. No pongo en duda lo que haces por el pueblo y a "Reflexiones" me refiero.
Reitero que por pagar el nuevo impuesto no te dan la placa de vado, si la quieres, pagar de nuevo tienes. Informate en el ayuntamiento y veras que razon tengo. Pide una placa de vado y sorpresa te llevaras dado que de nuevo pagaras.
Felicitarte quiero por tu bloc, enfadado estoy con los que no opinan, con o sin razón.

Anònim ha dit...

Parece ser que no esta muy claro el asunto del nuevo impuesto .Yo pedí a principio de año un vado, y pagué 10.50 € de tasa, y 11.20 € por la placa.

Per SPectiVa ha dit...

Res, Ulises, cap problema. La meva informació és transparent; només has de clicar sobre "Per SPectiVa" i tindràs totes les dades, com ja ho han fet més de 1.100 visitants.

Per a públic coneixement sobre el tema dels guals, he publicat un breu article a "Reflexions".

Anònim ha dit...

Rapido como el aire ha estado nuestro amigo delante del problema planteado.
Visto y no visto nuestro ayuntamiento nos cobra por dos cosas iguals: vado y uso de las aceras. Se aprovechan de nuestro desconocimiento. Espero que aclaren los hechos y lo publiquen en su revista.
Podeis observar que muchas casa tiene placa de vado por lo tanto pagar en pasado hicieron. ¿Y ahora?

Anònim ha dit...

Felicidades a todos los que tienen un bloc de Vilamajor. Nos informa y nos alegra. Cada dia miro mas de una vez el contenido y al final me he decidido a participar aunque no con delirio.
Añadir quiero un comentario sobre algunos blocs: el mejor que habia por su critica era "noticies de vilamajor" el cual desapareció. Voces me han llegado que se le "sugerió" que callase o se atendiese a las consecuencias. Son rumores sin confirmar que a alguien del gobierno no le gustaban sus comentarios y por eso se le presionó hasta hacerlo cerrar (repito son rumores sin confirmar).
Merece atención los blocs de CiU i ISP los cuales callados estaban hasta que apareció la "crisis". Vaya servicio hacen a la ciudadania que solo hablan cuando en peligro se ven (¿y estos han de ser nuestro representantes?.
Felicidades al ayuntamiento por la pagina web que informados no tiene aunque cada vez menos. Espero que tambien informe sobre la polemica de los vados, que para eso estamos.
Reflexiones de Vilamajor es el referente que todos hemos de seguir por su dinamismo y sus comentarios.
No quiero olvidarme del bloc sobre historia de Vilamajor. Muy interesante y didactico.
La web no oficial del ayuntamiento callada està, quizas miedo tendrá.
Quizas un dia animado este y un bloc creare. (¿proximas elecciones?)

Per SPectiVa ha dit...

Una cosa que cal fer, si vols, abans de fer un bloc, que dóna molta feina, és crear un foro, que substituiria aquesta pàgina d'Altaveu de Vilamajor (pots agafar el mateix nom, si vols).

Aixó dinamitzaria i ordenaria molt els comentaris, és fàcil de mantenir i animaria a la participació.

En qualsevol cas, Ulises és una suggerent "pseudoidentitat" per a l'editor d'un bloc sobre Vilamajor, i més en les temps "mitol.lògics" que corren.

Salutacions

Anònim ha dit...

Per al·lusions i que no serveixi de precedent, com a editor del bloc "Notícies de Vilamajor" vull contestar a la pregunta/rumor d'ULISES.
Vaig tancar el bloc per causes que ara no vénen a conte. Només puc dir que no va haver només una causa sinó una multitud, que van néixer en temps pretèrits, fins que arribà un moment que la situació es va tornà insostenible.
En cap cas la causa fou per pressions del govern municipal o per part d'algún dels seus components, per tant, oficalment desmenteixo el rumor que ULISES ha escoltat i que, no sé si malintencionadament, vol fer córrer.

Anònim ha dit...

L'Esguard de la Torre mereix tota una anàlisi sociològica. Teseu s'erixeix com el mesies disposat a sacrificar la seva vidá en benefici d'un poble ignorant. Quan es descobreix que ha fet el salt a Ariadna passa d'escriure en primera persona a fer-ho en plural i a menystenir tothom que opina diferent. Llavors reconeix que no és el navegant sinó 'una colla d'una barca' que tothom ja ha descobert qui són.
Per als que han llegit els clàssics, sap greu que des de la política s'intenti desmitificar als veritables herois.
I qui obre un bloc amb pseudònim, es digui Josep, Maria o Llesuy, ha d'acceptar aportarcions similars i assumir-ho com cal. O no es rastregen avui en dia les IP?

Anònim ha dit...

FS enterado del mensaje. Observo que los rumores no dejan de ser rumores.
Rumor era lo que oyó ISP. Veracidad le dió. Equivocados estaban. Ahora ellos son los malos. Mala praxis politica.

Anònim ha dit...

L'ajuntament ha programat unes jornades per explicar el nou impost als ciutadans.
Sembla ser que llegeixen aquest bloc i s'han fet seva la polèmica creada. Cal felicitar-los.

Anònim ha dit...

Bon comentari sobre la hisenda municipal.
El problema, però, no és manca de diners sinó una dolenta gestió.
El problema del funcionarat, en general, és que els diners no són de ningú i el fet tendeix a malgastar i malbaratar els diners públics.
Quan hi ha manca de diners s'apliquen les taxes. La culpa no és del ciutadà sinó dels gestors
Passa aquí i a tots els ajuntaments: no hi ha profesionals. L'alcalde i regidors són bona gent però mal gestors. No tenen formació.

Per SPectiVa ha dit...

Des del meu desacord amb el teu comentari, Anònim,el sentit del meu article no era altre que posar de manifest que, com qualsevol altre gaudi, per bàsic que sigui, s'ha de pagar.

Una taxa no és més que aixó; la contraprestació per un servei rebut, ni que aquest servei sigui de recepció obligatòria. Per tant és la manera més justa de pagar per alló que es reb. Aquesta era la idea.

Pel que fa a malgastar hi ha dos interpretacions: gastar en coses que hom considera superflues o no tant prioritàries que altres, i pagar més per una cosa que es pot adquirir més barat. Caldria posar exemples concrets per poder valorar el teu comentari.

Cordialment.

Anònim ha dit...

Yo no soy no de Sant Antoni ni de Sant Pere, pero los cononozco desde hace mucho tiempo. Soy del pueblo de al lado, mi comentario es que he recibido una multa de trafico de Sant Antoni de Vilamajor en la cual me denuncian por haber tirado una colilla a la carretera, mi asombro es que yo con el coche que me han denunciado no he estado nunca en Sant Antoni y hace ocho años que no fumo. Pero lo que mas que indigna es que mi hermano 15 dias antes recibio otra por hablar por el movil, y tampoco el ha pasado a la hora ni ese dia por hay, y lo peor de todo es que en Sant Antoni no hay covertura con Vodafone, los dos hemos sido multados por el mismo agente. Mi comentario es para saber si hay alguien mas afectado.

atentamente

Pau Jane ha dit...

A mi no em sembla acceptable aquest comentari d'anònim, perqué és una burda generalització.
Aquest cap de setmana donen la cara, doncs els haurem d'escoltar i després donar els nostres arguments.
Jo, a priori, tot i estant d'acord amb els raonaments de Per SPectiVa, no veig gens clar la introducció dunes taxes discriminatòries i d'última hora, sense està segur que s'han esgotat totes les vies.
Que l'Ajuntament te un forat a l'apartat ingressos degut a la fi de la bombolla? això es pot entendre i no acusar-los de mals gestors. Però si això et passa a una empresa privada, el que fas és retallar despeses a on es pugui, i congelar inversions per esperar temps millors. De debó no quedava cap més via que una taxa pels que tenen vivendes unifamiliars?

Anònim ha dit...

Pau , la tasa es para todas las entradas de vehiculos, no solo para las de viviendas unifamiliares, las entradas de aparcamiento de los bloques de pisos tambien las tienen que abonar.

Totalmente deacuerdo con Per SPectiVa, Si queremos servicios los tenemos que pagar, y los impuestos en Sant Pere estan por debajo de otras poblaciones de similares caracteristicas.

Anònim ha dit...

No estic d'acord. Malbaratar vol dir fer un nou rocòdrom (en dos anys) que no s'utilitza; canviar en tres anys els reductors de velocitat; contractar un nou equip redactor del POUM; fer un teatre-auditori sobredimensionat al municipi; tenir tres centres cívics; tenir dos equips de futbol (l'any passat); 30.000 euros en balls de saló....

isaac ha dit...

buenos dias ha todos .
sobre el tema del vado que los vecinos que tienen vado es porque lo han solicitado pues el vado es voluntario,el impuesto que se nos obliga ha pagar solo tiene encuenta las puertas grandes que tiene tu vivienda , hay personas que le han pasado 2 recibos, y como se comenta con los 10'50 no te dan un vado por tanto ninguna garantia en caso que alguien ponga el coche en tu puerta.
un saludo.

isaac ha dit...

hola todos
sobre el impusto del vado
1º el vado es un impuesto voluntario no hacin en Sant Pere
2º tu desides cuantos vados o puertas pagar
3º es el primero y talves el unico que pretende cobrar por pasar por encima de la acera sin mas.
4º pagar por pagar no es la cuestion donde estan nuestros derechos.

isaac ha dit...

sobre el impuesto de vado
1º el vado es un impuesto voluntario en nuestro municipio no?
2º al ser voluntario tu decides cuantos vados tendra tu casa aqui lo decide el Ayuntamiento
3º nos cobran un vado sin ser vado
el sadado y el domingo tenemos la oprtunidad los vecinos de imformarno y decidir que hacer al respecto
pagar por pagar como que no , pagar por un servicio vale pero que servicio percibimos por este impuesto.

Pau Jane ha dit...

Anónimo, ésto es más o menos el mismo argumento que usan en Extremadura cuando nos censuran a los catalanes si alguien se queja del déficit fiscal:
"¡Pero si pagamos todos lo mismo! Si tú ganas 100, pagas lo mismo de IRPF en Barcelona que en Badajoz".
Tú y yo sabemos que si tienes el coche en un parking, el parking lo compartes con muchos más. Así que si de lo que se trata es de recaudar algo más para equilibrar las cuentas, ésta es una manera asimétrica de hacerlo.
En cualquier caso, yo no discuto la necesidad de pagar impuestos, así que no me atribuyas esta postura estimado anónimo.
Y, por cierto, la tasa no es por entrada de vehículo, al parecer (supongo que el domingo nos lo aclararán). A mi suegro, que no tiene coche, le han dicho en el Ayuntamiento que la tiene que pagar igual a menos que se tapie la puerta (sic)

isaac ha dit...

pido disculpas por la repetición pero es problema de prastica acostubrado a otros foros que ves el mensaje pensava que no lo mandava.
un saludo

Per SPectiVa ha dit...

Apreciado Isaac,

Vale la pena que eches un vistazo al artículo "Sobre el guals" publicado en "Reflexions"; puede aclararte algunas dudas. En concreto, resumo:

b)Todas las tasas son de recepción obligatoria, esto es, se cobran aunque el beneficiario no lo solicite.
b) Todas las viviendas unifamiliares de Sant Pere, por normativa, deben estar habilitadas como mínimo con una plaza de aparcamiento en el interior de la finca.
c) Ergo, aunque no se solicite, todas las viviendas unifamiliares deberían pagar la tasa por paso de vehículos a través de la acera. Así es y así se debe aplicar.
d) La tasa no es voluntaria, y existe desde hace mucho tiempo, otra cosa es que el Consistorio no haya decidido en tantos años aplicarla a todo el mundo.
e) Por lo que respecta a que se pueda aparcar delante de una entrada autorizada (por cuanto paga la tasa de paso por acera) debe ponerse una placa de vado, que es la señal que indica que el paso debe quedar libre. Si la placa no se pone y alguien aparca, no se le puede sancionar po ello.

Si la tasa es justa o no, sólo hay que preguntárselo a los 6.125 municipios de los 8.108 de España que aplican esta tasa. En lo cercano, sólo hace falta mirar a Sant Antoni.

Para conocer todo lo anterior no hace falta ir a ninguna reunión; a la que se tiene que ir, sin embargo, para discutir lo que de otras cosas se quiera.

Cordialmente.

Anònim ha dit...

Si vado quieres poner dos tasas has de pagar. Una no excluye la otra.
Antes de la aplicación de la tasa existia la de los vados!!!!

Per SPectiVa ha dit...

No existeix actualment cap TAXA DE GUAL recollida en cap ordenança fiscal de Sant Pere de Vilamajor.

Si l'Ajuntament cobrés per "comprar" la placa oficial, només ho pot fer una vegada, i en cap cas serà una TAXA, serà, i per a una sola vegada, un PREU PÚBLIC.

Qualsevol altre cosa que pretengués fer l'Ajuntament no tindria el suport de cap norma legal, i per tant seria il.legal.

Altra cosa és -i en aquest cas no és així- que l'Ajuntament aprobés (en el Ple) una NOVA taxa, la de guals, fet que no tindria cap sentit pel que comento a continuació.

Temps enrera -en concret de de 2004, en que s'aprovà la nova Ley Reguladora de las Haciendas Locales- el pas dels vehicles per les voreres no era una TAXA, era un PREU PÚBLIC, és a dir, la llicència la demanava -i pagava- qui ho volia.
Per aixó es pagava anualment pel gual i la senyal de gual era la prova de què s'havia pagat el preu públic corresponent.
Llavors, normalment, cada any es "comprava" una placa adhessiva que es colocava sobre la senyal de gual, fet que indicava que, per aquell any, el gual tenia llicència. Si s'aparcava davant d'un gual que no tenia la placa corresponent a l'any, no passava res, doncs no existia llicència de gual.

A partir de 2004, el pas de vehicles per vorera es converteix en una TAXA, és a dir, de recepció obligatòria per a tothom que tingui (o hagi de tenir, per normativa urbanística) una plaça d'aparcament a la que s'hagi d'accedir des de la vorera.
En aquell moment, molts Ajuntaments (no tots), van aprovar PREUS PÚBLICS per adquirir una nova placa de gual (com ara a Sant Antoni, a 20 €) que conté el nº de la llicència del passi per la vorera (per la qual es paga anualment de forma obligatòria la taxa, doncs com que és una taxa, ja no és voluntària aquesta llicència) i no cal anar enganxant cada any la plaqueta adhesiva de què s'ha pagat.

D'aquesta memòria històrica esdevé la confussió: NO EXISTEIX ARA CAP TAXA DE GUAL SOBREPOSADA A LA TAXA DE PAS DE VEHICLES PER LA VORERA: serveixen per al mateix, però corresponen a dos moments històrics diferents.

Cordialment.

Anònim ha dit...

No ho entenc. ¿Vols dir que tothom que paga la famosa taxa de la vorera pot tenir una placa de gual? ¿Vols dir que si algú aparca davant del meu pàrquing puc cridar a la policia?
Crec que no. Pagar la taxa de la vorera no et dóna dret a reserva d'espai per la sortida del teu vehicle.
He vist pàgines amunt que vas fer un escrit a l'ajuntament. ¿Has obtingut alguna resposta?

Per SPectiVa ha dit...

Dic el que he dit: no existeix cap taxa de gual a Sant Pere de Vilamajor, i la taxa (llicència) de pas de vehicles a través de voreres és suficient per poder passar en cotxe des del carrer a l'interior d'una finca (cal quelcom més per passar?). Llegiu l'Ordenança corresponent de Sant Pere (nº 21) al web de l'Ajuntament. Llegiu també la de l'Ajuntament de Sant Antoni i ho entendreu millor.

Al blog "Reflexions de Sant Pere de Vilamajor" trobaràs tots els articles i reflexions dedicats a la qüestió.

L'Ajuntament encara no ha donat contesta al meu escrit de data 14 d'octubre.

Salutacions.

isaac ha dit...

per spectiva
no comparto tu opinión sobre que en sant antonio se cobra por pasar por la acera, yo entiendo que como bien dices tienen una ordenanza de vado el cual la primera tarifa son :
quota minima fins a 2 vehicles de capacitat 40€.
per cada vehicle que superi aquest nombre 25€.
placa de gual segons cost de la placa 20€.
A mi entender el vado en sant Antonio son 60€ pues no tiene sentido vender una placa que te identifica como vado sino lo pagas.
hoy ha salido un articulo en l'actualitat del baix montseny sobre este tema.

Per SPectiVa ha dit...

Isaac, celebro que estés acudiendo a las fuentes normativas.

Tienes razón, pero en nada contradice mi opinión, puesto que obvias un aspecto: la placa de gual se paga de una sola vez.

En la Ordenanza de Sant Antoni, que como la de Sant Pere, es para el paso de vehículos a través de las aceras, y no para otra cosa, el Ayto. de Sant Antoni, insiste en un error conceptual al considerar el coste de la placa como una tasa cuando en realidad es un precio público. Esto no tiene, sin embargo importancia, puesto que exige su compra.

Si lees la Ordenanza del Ayto. de Sant Antoni para 2006, verás que dice:"- Per adquisició de placa de gual: 20 €, d'una sola vegada". Este es el espíritu: LA PRIMERA VEZ QUE SE PAGA LA TASA, SE HA DE COMPRAR LA PLACA, QUE SE PAGA DE UNA SOLA VEZ. En cambio, la propia tasa (para el paso del vehículo por la acera) se paga, como podrás ver en el texto completo de la Ordenenza Fiscal, se paga una vez al año, y la paga el que fuere titular de la finca a 1 de enero (como el IBI).

Es decir, para que quede claro:

- Primera vez que se paga la tasa (alta de un aparcamiento): Se compra y paga la placa de gual: 20 €. Además habrá que pagar por la anualidad de la TASA DE PASO DE VEHÍCULOS(a cuota de este año)40 €. tOTAL, EL PRIMER AÑO: 60€.

- Segundo y sucesivos años: TAN SÓLO SE PAGA LA TASA DE PASO DE VEHÍCULOS, en este caso, a cuota de este año 40€. Y nada más.

El problema, la cuestión que se plantea en Sant Pere, es que la Ordenanza del Ayto. no prevé la adquisición al Ayuntamiento de la placa de gual, y no existe ninguna otra disposición que lo prevea.
No podrá sacarse de la manga una tasa, precio público o impuesto revolucionario para que se pague por la placa que pueda exigir.

Por lo tanto, o deprisa y corriendo, por Resolució, Decret o como quiera que sea, aprueba la exigencia de comprar en el Ayto. la dichosa placa de gual, o se meterá en un lío, al exigir algo para lo que no tiene cobertura legal. (Y obviamente, la placa, como en todas partes, se comprará y pagará una sola vez -se habla de 50€, por cierto-)

Cordialmente.

Anònim ha dit...

Excelsa explicació la que dones al darrer article sobre la taxa i els guals. Però la meva pregunta és: si un vehicle m'impideix sortir del meu pàrquing, tinc dret a reclamar que me'l treguin?
El que més fot a la gent, crec entendre, és que sense tenir pàrquing i no tenir vehicle ha de pagar la taxa. Hi ha gent que viu en una casa unifamiliar però no té pàrquing i en alguns casos no tenen ni cotxe.
Per altra banda, com s'ha dit, la vorera és una part del solar que vaig adquirir i vaig cedir a l'ajuntament per ús public (vorera) i ara em veig que, a més de ser generòs he de pagar per quelcom que vaig donar. Increïble.
Tot plegat sembla una enganyifa i que consti que la culpa no és pas de l'ajuntament atès que la taxa l'aprova la generalitat. L´únic que els demanaria és que es gastin els diners en actuacions beneficioses pel municipi i que es deixin de banda el malbarataments als quals ens tenen acostumats.
Per cert, hi ha una realitat més enllà del nucli urbà. Accepteu-la i mimeu-la.(missatge per l'ajuntament que sabem que ens llegeix)

Anònim ha dit...

Ya lo tenemos claro, en Can Ram, Can Vila etc...resulta que el ajuntamiento no tiene dinero, de ahi el impusto, pero en faldas resulta que es para poner lineas de autocares, ja, ja, ja. Ahora que manden el impuesto de limpieza de la franja de 25 metros contra incendios.

Per SPectiVa ha dit...

Benvolgut Anònim (trist és adreçar-se a algú amb aquest apel.latiu: utilitzeu un pseudònim ni que sigui, caram!), celebro que el meu article t'hagi il.lustrat.

Al meu modus d'entendre:

a) El dret que tens per pagar la llicència és passar per sobre la vorera des del pàrquing fins el carrer i viceversa. Si hi ha algún cotxe aparcat, l'Ajuntament ha de fer prevaldre el teu dret a passar, i per tant haurà de multar i enretirar el vehicle aparcat al gual. Ara bé si no tens la senyal de gual ben vissible, no hi ha infracció, doncs qui aparca no ho fa contravenint cap senyal. Si no pagues la llicència, i algú aparca, no fa cap infracció. Si no pagues la llicència i tens una enyal de gual, qui fa la infracció series tú (250 Euros de multa).

b) No es paga per utilitzar el dret, només per tenir el dret de passar per la vorera, tant se fa que tinguis o no cotxe, doncs TOTES les cases de Sant Pere (d'una antiguitat raonable) han de tenir aparcament a l'interior per normativa, i l'Ajuntament és coherent en cobrar el dret de passar des del carrer a la plaça de parquing interior, es faci o no servir (les taxes, recorda, són de recepció obligatòria). Cal recordar a més que és prohibit utilitzar el pàrquing per cap altre cosa.

c) La vorera és un bé de domini públic, inherent a la parcel.lació i l'ordenament urbanístic en zona urbana. Si hem pagat el seu arranjament és per contribució especial (ens ho cobra l'Ajuntament). La vorera, en cap cas, doncs, és "nostre".

Salutacions.

Anònim ha dit...

Continuo sense entrendre-ho. Si totes les cases han de pagar la taxa es sobre entent que no cal la placa del gual donat que tothom sap que està prohibit aparcar davant una casa.
Per què he de pagar la taxa i a més pagar per la placa del gual?

Per SPectiVa ha dit...

A veure, una cosa són els impostos i taxes, i l'altre és el codi de la circulació.

Es pot aparcar a la via sempre que no hi hagi cap senyal que ho prohibeixi (llevat de prohibicions generals com ara aparcar en una carretera, en un pas zebra, a una cantonada, etc.). Si al carrer davant de la casa d'algú es pot normalment aparcar, es pot aparcar a qualsevol punt de la calçada, per més que sigui davant d'una casa.
Alta cosa és que en el punt on es pensa aparcar hi hagi un senyal de prohibició, com ara la placa de gual.

Si es té la placa a la porta de casa, es té un senyal de trànsit que prohibeix aparcar davant d'alló que sembli el gual (aplicant el sentit comú, doncs ara no van pintats de groc).
Si en aquest cas no es paga la taxa de pas de vehicles per vorera, qui ho sàpiga ho podrà denunciar, i la multa per posar una placa sense llicència són a Sant Pere, 250 Euros.

Si no hi ha placa, i algún cotxe aparca, com no hi ha senyal que ho prohibeixi, no està fent cap infracció: no es pot multar el cotxe. En aquest cas, si vols entrar a casa teva, sempre que paguis la llicència de pas per vorera, la Vigilància Municipal hauria d'enretirar el cotxe (o millor localitzar el propietari per a què el retiri), doncs ha de prevaldre el teu dret de poder passar.

Aixó de què tothom SAP que davant d'una casa és prohibit aparcar, no és cert, doncs els conductors només han de respectar les senyals i el conjunt del Codi de Circulació, i enlloc del Codi diu que davant d'una casa no es pugui aparcar; el que diu és que és prohibit aparcar davant d'una senyal de prohibit aparcar, com p. ex. davant d'un gual senyalitzat amb la placa.

Cordialment.

Anònim ha dit...

Total, el que ens estas dient es que:
1.- Ens obliguem a pagar una taxa per utilitzar la vorera per accedir a casa nostra (dret de pas)
2.- Si vols que tothom sàpiga que no es pot aparcar davant de la porta de casa teva has d'adquirir una placa de gual la qual només pots comprar a l'ajuntament (per què no pots posar un senyal de prohibit aparcar que no sigui de l'ajuntament)
Si pagas la taxa però no ho senyalitzes corres el risc que un cotxe t'aparqui davant de casa teva i no et deixi sortir. Per evitar-ho has de comprar una placa de gual la qual només la pots comprar a l'ajuntament.
En conclusió:paguem una taxa legal i una taxa encoberta (el gual) no regulada.
Vaja enganyifa.Això se li diu presa de pel.
Si m'he equivocat en les meves conclusions em rectifiques.

Anònim ha dit...

Per cert, sento haver d'identificar-me anònimament però tal com està actualment l'alcaldia de Sant Pere és millor fer-ho així sinó t'aplica l'ordenança de civisme i t'imposa una multa (que sàpiga ha posat dues, una de 900€ i una altra de 1500€, fet mai vist a Sant Pere.
Visca la democràcia i la llibertat d'opinió

Per SPectiVa ha dit...

Així és, però no és rar, doncs amb aquesta mesura Sant Pere de Vilamajor entra a la normalitat dels municips catalanas aplicant aquesta lògica taxa.

La llibertat d'expressió, la llibertat d'opinió, mai pot ser censurada per cap Ordenança.
Les sancions que s'han posat han estat per insults, menyspreu i desobidiència a l'Autoritat: per tant ben posades sien.

Javier ha dit...

Molt bé, Perspectiva. M´agrada la teva racionalitat i mesura.Aquest poble va molt necessitat de persones com tu, del teu bloc, del teu treball.

Per SPectiVa ha dit...

Encendre l'ordinador i trobar-se amb un misstge com el d'en Xop us ben asseguro que compensa la dedicació.

Gràcies, Xop. Segur que també anem mancats de persones com tu.

Anònim ha dit...

Amb tota una modèstia, una taxa estableix el preu públic que delimita una ordenança i això no vol dir que sigui de pagamanet obligatori 'urbi et orbe'. La taxa d'escombraries es cobra de manera generalitzada a tot ciutadà empadronat perquè contribuiex solidàriament al cost del servei que presta l'Ajuntament. La taxa per obres es fa per autoliquidació perquè ho demana un ciutadà i el Consistori determina llavors la quota.
Opino que s'està intentant generar una confusió interessada amb el tema dels guals, les entrades i altres. El problema és que l'Ordenança està mal fet a i parla d'autoliquidació.
A més, Perspectiva està informat i sap que la recaptació d'una taxa, per Llei, no pot superar el cost de la seva prestació. Per tant, o l'Ajuntament preveu en el pressupost del 2009 una inversió similar al que recaptarà per aquest concepte en reparacions de voreres per entrada en domicilis o entrarà en una il·legalitat.
Això al marge del fet que és evident que una taxa és la repercussió sobre els ciutadans d'un servei i aquest, si no es pot garantir, és evident que no es pot cobrar.

Per SPectiVa ha dit...

Veig que algú més dóna respostes al debat. Oril.la enfoca bé el tema, però algunes precissions:

a) Les taxes són diferentsdels preus públics. La principal diferència és que la taxa és una imposició (lligada a l'exercici d'un dret o a la prestació d'un servei) de recepció obligatòria, pel sol fet d'e que un subjecte passiu entri en el fet impossable de la taxa.
Un preu públic és el "preu" que es paga per un objecte o servei que proporciona l'Ajuntament a demenda del ciutadà. És equivalent a les opercaions comercials en el món civil, però sense IVA.
La frontera a vegades és estreta entre aquests dos conceptes, però substancialment són diferents.

- Dit l'anterior en referència a les taxes, és evident que l'ha de pagar el subjecte que entra en el fet imposable de la corresponent ordenença reguladora de la taxa, i és de recepció obligatòria, no ho oblidem.

- No és ben bé cert que la txa d'entrada de vehicles per vorera sigui d'autoliquidació. M'explico. Com totes les taxes, es basen en una matrícula (relació de subjectes que han de pagar la taxa). El primer pas és formar la matrícula (altres de la taxa), i aixó no es fa per autoliquidació o per part del subjecte passiu: ho ha de comunicar l'Ajuntament (que és el que ara està fent amb la taxa). Un cop d'alta en la taxa, en ser periódica, és el ciutadà qui ha d'estar al tanto de pagar-la cada any (aixó és l'autoliquidació).

- Tant la Llei de Txes com la de les Hisendes Locals, no parlen concretament de què els ingressos s'hagin d'aplicar expressament al mateix concepte que origina el dret (p. ex. la llicència de tal.la d'arbres, quin cost té per als Ajuntaments? Han d'anara a parar a obres els diners de les llicències d'obres?) Les taxes que no tenen un cost específic en el temps, s'inclouen en el conjunt dels ingressos pressupostaris, sense més. És evident que l'Ajuntament arregla o construiex voreres, però ho va fent al llarg del temps; això no vol dir que exactament els diners que recapti per la taxa d'entrada de vehicles hagi d'anar cad any a parar exactament a la construcció o arranjarament de les voreres. Per tant, sota el meu criteri, l'Ajuntament pot aplicar els diners de la taxa a alló que vulgui. (Ara bé, quan pagui la taxa, que no em demani mai més que pagui l'arrangerament del troç de vorera per on passo el cotxe, doncs aquest manteniment, que per aixó pago la taxa, l'ha de fer l'Ajuntament.

Cordialment.

Anònim ha dit...

Benvolgut PerSpectiva,

Ho sento però discrepo amb la teva lectura de la Llei d'Hisendes Locals. Crec que deixen prou clar que un ajuntament no pot obtenir un rendiment d'una taxa per sobre del cost real del servei prestat. Hi ha jurisprudència sobre el tema i crec que coincidiràs amb mi que si un ajuntament recapta més pel servei de recollida d'escombraries del que costa, pot ser sancionat. I molt menys destinar aquests diners 'sobrants' a altres serveis, ni que sigui objectivament necessari.

Modestament, em sembla que la clau de la polèmica la dones tu mateix quan dius: "No és ben bé cert que la taxa d'entrada de vehicles per vorera sigui d'autoliquidació". Aquí hi ha el problema, que no ho hauria de ser, com bé dius. Però el redactor de l'Ordenança que permet que s'apliqui la taxa va badar (o va fer un corta/pega maldestre al Word) a l'hora de redactar-la i va posar en un article que s'havia de fer per "autoliquidació". Per tant, hi ha un defecte de forma eviden que inhabilita la seva aplicació.

Els polítics poden debatre si és oportuna o no la taxa. Però si realment es vol aplicar, el que cal és fer el procés que pertoca: Una modificació de l'Ordenança on es corregeixi el seu mecanisme d'aplicació (de l'article 9 en endavant).

El problema, i suposo que coincidiràs amb mi, és que la polèmica que s'ha generat potser ara farà més difícil que hi hagi un consens per aprovar-la en un tràmit de modificació. Però això, també, és un tema dels polítics i de la seva responsabilitat. I dels actes conseqüents amb les seves opinions.

Per SPectiVa ha dit...

Benvolgut Oril.la, la discrepància que practiques sobre la base del diàleg és el que fa progressar la humanitat.

No m'hi vull posar en les qüestions polítiques que han de resoldre's en un terreny que no em pertany, però continuo opinant el mateix en referència a les taxes: em podies dir quin cost té per als Ajuntaments deixar un sac de runa al carrer on s'hi pot aparcar cotxes, per exemple?

La Llei diu que la quota es calcularà en general "tomando como referencia el valor que tendría en el mercado la utilidad derivada de dicha utilización o aprovechamiento". I afegeix "En general, y con arreglo a lo previsto en el párrafo siguiente, el importe de las tasas por la prestación de un servicio o por la realización de una actividad no podrá exceder, en su conjunto, del coste real o previsible del servicio o actividad de que se trate o, en su defecto, del valor de la prestación recibida. Para la determinación de dicho importe se tomarán en consideración los costes directos e indirectos, inclusive los de carácter financiero, amortización del inmovilizado y, en su caso, los necesarios para garantizar el mantenimiento y un desarrollo razonable del servicio o actividad por cuya prestación o realización se exige la tasa, todo ello con independencia del presupuesto u organismo que lo satisfaga. El mantenimiento y desarrollo razonable del servicio o actividad de que se trate se calculará con arreglo al presupuesto y proyecto aprobados por el órgano competente".

Qué em faria pagar un particular per passar el meu cotxe a través de la seva finca per arribar a la meva? 5 Euros al mes, 10?

Quant a l'aplicació de l'import de les taxes a activitats concretes que les han originades, i més en el mateix exercici, discrepo amb la lectura que en fas de la Llei.

I pel que fa a l'autoliquidació o no, per a mi és una qüestió insubstancial: que l'Ajuntament formi la matrícula de la taxa, com ha de fer, i a partir d'aquest moment tothom a pagar, simplement.

Cordialment.

Anònim ha dit...

Benvolgut Per Spectiva,

Novament, cosa que t'agraeixo per a la meva argumentació, fas una cita molt aclaridora de la Llei: "En general, y con arreglo a lo previsto en el párrafo siguiente, el importe de las tasas por la prestación de un servicio o por la realización de una actividad no podrá exceder, en su conjunto, del coste real o previsible del servicio o actividad de que se trate o, en su defecto, del valor de la prestación recibida".

Si entenem que una Taxa, és un "Tribut que consisteix en el pagament d'una quantitat per la prestació de serveis o per la realització d'activitats en règim de dret públic, que afectin, es refereixin o bé beneficiïn els mateixos subjectes passius" (DIGEC). Sembla que és clar.

Interpreto de la teva resposta que, en alguns casos, costa definir el valor de la prestació. Però per sort o per desgràcia, la majoria dels serveis que presten els ajuntaments estan externalitzats i això facilita molt saber quin és el valor real de la seva prestació. Què val la recollida de deixalles? El que marca el contracte amb l'empresa qe fa el servei i amb l'abocador que rep els residus. Se suma, es divideix entre les famílies, i surt la taxa. I l'ajuntament, si vol, en cobreix una part.

Dit d'una altra manera, què costa disposar d'un servei de grua a Sant Pere? Es signa un contracte amb la concessionària i es divideix entre els propietaris de guals, usuaris potencials de zones de càrrega i descàrrega, etc. D'aquesta manera, la taxa cobreix el servei prestat pel Consistori.

Poses un molt bon exemple del cost d'una bossa de runa en una zona d'aparcament que considero no pertany al concepte taxes sinó a un que no se n'ha parlat encara que és el de "Preus públics" (per no dir ordenances i confondre amb la normativa que permet un preu públic o una taxa). Però no em vull embolicar.

Per exemple, quin preu públic cobra l'Ajuntament de Sant Pere per l'ús soterrat de la via pública a Gas Natural? A Telefònica? A Endesa? No ho sé (suposo que el cobra abans de perseguir a altres veïns) però aquest preu públic ve determinat per un criteri polític i no pel repartiment de costos d'una prestació de serveis. ve en funció dels beneficies que presta al municipi el servei, el seu valor afegit i la necessitat de càrregues, per exemple.

Crec, modestaent que en el mateix cas qui vol disposar d'un espai a la vorera per recollir la runa d'unes obres ha de fer sempre una "autoliquidació" i és el Consistori, que en funció de l'afectació que suposa, estableix un cost determinat i aprovat en una ordenança prèvia que serà més o menys costosa en funció dels criteris polítics i econòmics que hagi determinat. Els permisos d'obres en són l'exemple més clar de preu públic.

Insisteixo que l'impost que es genera és ambigu perquè es vol fer passar per taxa un preu públic (dit així, que no és correcte). Aquí rau la polèmica sobre la "autoliquidació" que considero que no és insubstancial.

I pel que fa a l'aplicació del control de taxes, et demano que em disculpis que no et digui el nom d'un Ajuntament que aviat pot acabar al Tribunal de Comptes per haver recaptat més en recollida de deixalles que en el cost del servei. I no és una sanció lleu.

De tota manera, company, el debat és interessant i no sé si estem marejant els lectors del teu bloc.

Per SPectiVa ha dit...

Oril.la, centro i comento els tres temes que tractes:

a) Taxes vs. Preus públics: Si mires la lletra a) de l'apartat 3 de l'article 20 de la Ley reguladora de las Haciendas Locales (RDL 2/2004, de 5 de març) veuràs que els sacs de runa a la via pública són objecte de taxa, i no de preu públic. Aquesta distinció ja ha estat tractada per mi en anteriors intervencions i en els articles del bloc, i als mateixos em remeto.
Tampoc és preu públic, sinó taxa, l'ocupació de sól o sobsól de domini públic per part de companyies de serveis. Mira a aquest respecte l'article 24 del mencionat RDL 2/2004.

En qualsevol cas, la quota a pagar per una o altra figura tributària és sensibement diferent, ja que mentre la taxa tendeix a recuperar el cost, el preu públic, ha de cobrir "com a mínim" el cost (veure la llei 8/1989 de taxes i preus publics).

b) Autoliquidacions: certament l'Ordenança 21 de l'Ajt. de Sant Pere té el defecte de tractar tots els fets imposables sota el règim d'autoliquidació, que realment no és l'adequat per a la taxa de pas de vehicles, i sí per altres figures previstes en l'ordenança.

El règim d'autoliquiadció és previst per la Ley General Tributaria: "Las autoliquidaciones son declaraciones en las que los obligados tributarios, además de comunicar a la Administración los datos necesarios para la liquidación del tributo y otros de contenido informativo, realizan por sí mismos las operaciones de calificación y cuantificación necesarias para determinar e ingresar el importe de la deuda tributaria".
Aixó genera un greu problema de gestió, doncs, d'aquesta manera, si el subjecte passiu no "dóna el primer pas" no hauria de pagar la taxa de pas de vehicles, i l'Ajuntament no la pot exigir.

L'Ordenança s'hauria de modificar doncs en referència a la forma d'exigir la taxa de pas de vehicles, doncs si no, en la pràctica resulta inoperable.

c) Pel que fa a la cobertura "exacta" del cost, és evident que aquest és l'esperit de las taxes, i val perfectament pel cas que poses de la recollida de deixalles. Ara bé, aixó no és tant simple en altres taxes, com la que és tracta, doncs, de fet l'Ajuntament no té cap cost per deixar passar els vehicles per la vorera, en el ben entés que el RDL 2/2004 estableix clarament que "Cuando la utilización privativa o el aprovechamiento especial lleve aparejada la destrucción o deterioro del dominio público local, el beneficiario, sin perjuicio del pago de la tasa a que hubiera lugar, estará obligado al reintegro del coste total de los respectivos gastos de reconstrucción o reparación y al depósito previo de su importe" (art. 24.5).
Per altre banda, com bé estableix el mateix text legal: "El importe de las tasas se fijará .../... con carácter general, tomando como referencia el valor que tendría en el mercado la utilidad derivada de dicha utilización o aprovechamiento, si los bienes afectados no fuesen de dominio público" (art 24.1a). Aquesta és la clau en el cas que tractem: qué costaria en el mercat deixar passar un vehicle per la "meva" finca tantes vegades com es vulgui en un any? 10 Euros, 20, 100? Ja ho vaig dir en una altre ocasió.

No hi ha doncs cap inconvenient en què una taxa no tingui cost explícit per a l'Ajuntament, i per tant aquest pugui aplicar el seu import a les finalitats que estimi per convenients, sota el principi de caixa única que guia altres ingressos ordinaris.
De no poder ser així, en aquest cas i molts altres, seria un absurd, doncs totes les taxes que no tinguessin cost específic no serien aplicables. I en són moltes, només cal verificar-ho en els exemples que posa l'article 20.3 del RDL 2/2004 (quin cost té per posar només un exemple, per a l'Ajuntament, que un particlar faci i aprofiti un túnel que uneix dues plantes de fabricació? O una terrassa d'un bar?).

Per aquesta banda, doncs, l'Ajuntament hauria d'estar ben tranquil.

Acabo.

Certament el tema és interessant, i estic convençut que no avorreix als lectors del bloc, que han demostrat des de sempre el seu interés pel nivell de rigor que s'hi manifesta, més enllà del contrast d'opinions.

Anònim ha dit...

Ho sento, però m'he perdut fa molta estona. ¿No podríeu fer un petit resum? Massa tècnic pels meus coneixements.
La qüestió clau és que ens cobren una taxa per què l'ajuntament no té diners a causa, segons l'alcalde, a una dolenta gestió dels governs anteriors.
Cal una professionalització dels ajuntaments. No podem deixar els ajuntaments en mans de gent que no en té prou coneixements (que no vol dir ser uns inútils o ineptes).
Els polítics són així

Per SPectiVa ha dit...

Petitó, òbviament t'has perdut.

La taxa la cobren perquè no és de rebut que es visqui a cos de Rei pagant l'Ajuntament uns diners que la destrossa del territori ja no paga.

Els polítics de l'Ajuntament són gent del poble, gràcies a la democràcia que ens hem donat, i no podem esperar que un pagès o un artesà constructor facin més que llevar-se cada dia per millorar el nostre municipi. Si la caguen, hem de ser responsables i fer-los costat... quan tenen raó.

Anònim ha dit...

Per spectiva tens tota la raó. No podem demanar a la gent del poble que d'un dia per l'altre facin d'economistes, urbanistes, assistents socials.... Per tot això dic que cal professionalitzar els ajuntaments creant figures com gerents (que existeixen en alguns ajuntaments).
El fet no treu que el que es presenti a alcalde ha de ser una persona formada i amb coneixements i, sense cap mena de dubte, ha d'assumir els seus errors. Si la "caguen" no podem fer-los costat, tenen eines (Diputació, Generalitat....) per evitar les cagades. Sinó es veuen capaços de duu a terme la seva feina que no es presentin.
El problema rau que molts alcaldes es presenten per què són vanidosos i creuen que poden fer-ho millor que els altres, però quan estan dins veuen que tot no son "flors i violes". Són els mal anomenats polítics.

Pau Jane ha dit...

La notícia "en fred" sorpren quan es comparen les xifres d'habitants de Sant Pere amb les de les poblacions que comparteixen posició en aquest rànking, que tenen entre 1.000 i 1.500 habitants.
Es clar, si ara ho comparem no amb els habitants de Sant Pere, si no amb els habitants del nucli central de Sant Pere, l'anomalia ja no és tan gran.
Pels que vivim a urbanització se'ns fa més difícil anar a Sant Pere que a Sant Antoni, per exemple. Llavors és difícil que s'aprofiti el tamany per crear una illa comercial.
I en aquest tema s'hi afageix un "efecte xarxa". És més fàcil que algú decideixi establir un comerç on ja n'hi han.
Jo ho veig com una cosa de difícil solució atesa la demografia de Sant Pere de Vilamajor.

Anònim ha dit...

La pregunta que cal fer-se és ¿per què cal comerç a Sant Pere? Com diu en Pau, crear comerç a Sant Pere (al nucli) és una tasca difícil per no dir impossible.
Cal cercar alternatives per aconseguir els mateixos objectius que s'havia d'assolir amb la instauració de comerços.
El que més difícil se'n fa és la política centralitzadora que es vol duu a terme. Hi ha una realitat fora del nucli. ¿per què no potenciar-la?

Anònim ha dit...

Logica imperante:

Caso A

1.Menos construcción = menos ingresos
2.Menos ingresos = nueva tasa
3.Nueva tasa = mas ingresos
4.Mas ingresos = se contrata nuevo funcionario

Caso B

1.Menos construcción = menos tramites administrativos
2.Menos tramites administrativos = menos trabajo para el funcionario
3.Menos trabajo para el funcionario = se contrata uno de nuevo

Resultado

Este sabado se han hecho pruebas selectivas para contratar nuevo personal laboral en el ayuntamiento de Sant Pere

Moraleja

A menos trabajo mas contratar. La solución a la crisis actual

Pau Jane ha dit...

Relatiu a http://spvilamajor.blogspot.com/2008/11/la-patacada-denganyar-se-amb-els.html
Benvolgut Ricard,
Les conclusions que trec del seu post son dues:
1) La situació econòmica general ha provocat un daltabaix a les finances dels Ajuntaments, que no son en general atribuibles a llur capacitat de gestió.
2) Els ciutadans ens hem d'acostumar a que els serveis no son gratuïts, tenen un cost i aquest cost d'una manera o altra se'ns ha de repercutir.
Respecte al primer punt, jo estic completament d'acord. Evidentment no es pot generalitzar, però crec que mentre no es demostri el contrari, els nostres gestors municipals son competents (i no al contrari). M'he indignat molt sentint segons quins comentaris a les darreres assemblees informatives.
2) També hi estic d'acord. Però per completar l'anàlisi, jo hi afagiria un tercer punt al seu article:
3) D'una manera o altra, les finances municipals ja no podran seguir sent les mateixes. S'han d'acabar els pressupostos expansius que només quadraven amb un fort augment dels capítols d'ingressos derivats de l'explotació del sòl. Això ha tingut també part de responsabilitat en la bombolla inmobiliària. I s'ha d'equilibrar de tres maneres:
3.1) a la part d'ingressos. Com bé apunta, ens haurem d'anar acostumant a que part del cost de segons quins serveis es vagin traslladant a l'usuari.
3.2) a la part de despeses. Cada Ajuntament haurà de revisar si ha de fer tantes coses com està fent, perque la veritat és que no tot és la prestació de serveis bàsics als veïns, i hi ha una bona part que ve consequència d'èpoques de tenir molts recursos.
3.3) els ajuntaments s'han de començar a plantejar seriosament anar un pas més enllà en la mancomunació de serveis. Sap greu, però no tots podran seguir tenint de tot com fins ara assumint-ne ells sols el finançament. La qual cosa s'agreuja en un municipi dispers com el nostre.
Volem per tots els segments de població un nivell de serveis equivalent al d'una capital de comarca, i això és molt i molt car i més a Sant Pere de Vilamajor amb els seus nuclis.
Salutacions cordials.
Nota: Suposo que tindrà els seus motius, però això d'un bloc amb els seus posts i un altre pels comentaris se'm fa molt complicat d'entendre. No es podria fer de la manera clàssica?

Per SPectiVa ha dit...

Bnevolgut Pau,

No podem menys que coincidir, i certament apuntes els punts per al debat assenyat en el nostre municipi.

Pel que fa a la disposició dels comentaris en el blog, he passat per tres etapes:
- Obrir els comentaris de cada article: la gent possava qualsevol mena de comentari en qualsevol article, sense respectar el contingut de l'article que comentava, i el lector es perdia.
- Obrir "Altaveu de Vilamajor", amb un índex de temes per a què la gent comentés en relació al contingut de cada tema: passava el mateix.
- Refondre tots els comentaris: és una solució que tampoc m'agrada, però com menys permet seguir el fil cronològic, que ha anat variant notablement quant les temàtiques tractades.

Cal apreciar també que el nombre de lectors tant de "Reflexions" com de "L'Ataveu" no són gaires, i una exqusida minoria -entre la que et considero- que expressen la seva opnió arran d'algun article. De fet, si comptés amb un major dinamisme quant a la quantitat dels comentaris, ben segur tornaria a l'opció de comentaris temàtics.

De tota manera, conscient d'això, a la columna esquerra de "Reflexions" trbaras un enllaç directe a "Altaveu", en el qual pots directament publicar els teus comentaris i llegir-ne els darrers.

Agraiexo el teu interès per tot plegat.

Cordialment.

Anònim ha dit...

Arran de les dues darreres opinions, no acabo d'entendre per què no atribuïu la culpa de la situació econòmica de l'ajuntament als seus gestors.
Ells són els culpables de fer malament els presupostos i ells són els culpables que hagin les desvicions ecòmiques, i ells són els culpables que estiguem en bancarrota.
La veritat es que no crec adient que l'usuari hagi de pagar més pels serveis. Sabeu que més de meitat dels nostres ingressos marxen en impostos, siguin directes o indirectes? Encara hem de pagar més? Potser el que caldria és una major redistribució, un major equilibri, una nova llei de finançament local..... però no fer més taxes, més impostos, etc.
Continuo creient que els polítics no lluiten pel poble sinó pel seu interés personal, pel seu ego i per això fan o intenten fer més del que tenen permés (economicament parlant). A Vilamajor tenim un munt d'exemples els quals han anat sortint en diversos comentaris.

Per SPectiVa ha dit...

Petitó, entenc que els nostres punts de vista són estructuralment irreconcil.liables, doncs parteixen de premisses diferents i tendeixen a objectius ben diferents.

Mentre jo veigi i aprofiti, com ho estic fent, com tots plegats ho estem fent, cada Euro que l'actual Ajuntament s'està gastant, no podré mai afirmar que es tracta de mals gestors. Per mès dèficit que els nostres serveis de rics amb impostos de pobres estiguin causant a la Hisenda Municipal.

O potser algú sap com incrementar els ingressos municipals? O potser algú estarà disposat a renunciar a algun dels serveis que, per a tots, ens ha vingut donant aquest Ajuntament?
O es que volem continuar amb els serveis de pobre que altres governs ens han donat gràcies a pagar impostos de pobre?

Fer eficients els impostos, posar les taxes al nivell de les despeses que generen, és de bons gestors. I amb això no m'han defraudat.

Cordialment.

Pau Jane ha dit...

Hola, petitó,
Primer, deixa'm puntualitzar que no defenso (ni ataco) als gestors municipals actuals (ni als d'abans), probablement per manca de tenir totes les dades. I que en absència d'evidències, tendeixo a assumir que la gent és competent.
En el comentari, senzillament reflexiono que no hi ha res que sigui de franc. D'una manera o altre, les coses s'han de pagar.
Es correcte això que dius, una bona part dels nostres ingressos s'en van en impostos. Però no als ajuntaments, que sempre han estat el parent pobre de les administracions.
Això fa que hagin hagut de descansar massa sobre ingressos derivats del totxo, amb conseqüències nefastes pel que fa al preu de l'habitatge i a l'urbanisme del país (en alguns llocs, les conseqüències han sigut més nefastes que a d'altres).
Així que no poden posar més tributs perqué és injust donat que ja en paguem molts (a altres administracions). I el que han de fer és ser bons gestors:
a) Havien de preveure l'implosió de la bombolla inmobiliària, com ho hem fet la majoria de gent. Tots ens hem venut la casa en els darrers mesos abans de que petés, amb la certesa de comprar-la per un preu molt inferior ara un cop ha petat tot, oi? Ah, no ho hem fet? I perque deu ser?
b) Un cop detectada l'anomalia pressupostària, i davant la impossibilitat d'accedir a una part major del pastís tributari (en aquest país no hi ha manera de que es tiri endavant una llei de finançament local realista i consensuada), el que havien de fer era ajustar el pressupost a la baixa de forma dràstica. Ser valents, convocar a tot el poble i dir que deixaran de fer això, això i això. I poden estar ben segur que nosaltres ho entendriem tot com persones raonables que som. Has estat en alguna de les xerrades que han fet?
Alerta, no ho prenguis com una defensa a ultrança de qualsevol decisió que hagin pres els gestors actuals o anteriors, que segur que han comés errades. De fet, quan parlo de mancomunar serveis, el que estic dient és que el nivell dels serveis es reduïrà perqué ja no es podran mantenir tots amb tanta proximitat com ara s'estan donant. I em temo que qui no estigui disposat a pagar més per tenir uns serveis pitjors s'haurà d'anar a viure a Barcelona, Granollers o Cardedeu.

Anònim ha dit...

Per spectiva; de cap de les maneres les nostre postures són irreconcil·liables atès que tots dos cerquem el mateix objectiu: la millora del nostre poble. En el que diferim és com fer-ho i com s'està fent. Tú ets proper als actuals gestors i jo em sentó moltallunyat.No per això et mereixes el més gran dels meus respectes.
Contestant-te et diré que el bon polític és aquell que realment lluita pel poble, tant en bones èpoques com en dolentes. Efectivament l'equip de govern hauria de prendre la valent decissió de prescindir d'alguns dels serveis que ens està donant i explicar-ho al poble, però, per davant de tot ha de servir al poble i ara per ara el que es reclama és contenció. El problema rau en què els governants prenen decissions no en funció del que necessita el poble sinó en el nombre de vots que pot perdre. Això és ser un mal polític i pensar més en ell que no pas en el poble. S'ha de ser valent i arriscar-se.

Pau Jane: potser la gent no ven casa seva per què no l'interessa. No tothom especula o vol especular. Hi ha valors superiors que la possessió de diners.
Tens raó que l'administració local és la germaneta pobre, però per això estan els polítics locals, per reindivicar tot allò que està malament, per fer força al Parlament, per lluitar pels nostres interessos atès que van ser escollits com els nostres representants. La seva funció ha d'anar més enllà de la gestió local.
El que succeeix és que l'alcalde del poble petit no va més enllà del propi municipi i, per no perdre el poder, es sotmet a la disciplina del partit que és el determina el que s'ha de fer.
Que consti que no estic en contra del nostre govern municipal en concret sinó del sistema en general.

Per SPectiVa ha dit...

Petitó, em referia com irreconciliable a "l'estructura" de les respectives posicions. Es pot deduïr de la teva argumentació antecedent dues premisses concretes al cas:

a) Els gestors de l'Ajuntament son els "culpables" de fer malament els pressupostos, de que hi hagin desviacions econòmiques i de què estiguem en bancarrota.
b) Els responsables de la gestió de l'Ajuntament són polítics que no lluiten pel poble sinó pel seu interés personal, pel seu ego.

Aquestes premisses, en el cas concret de Sant Pere de Vilamajor, formulen una base de partida estructuralment diferents de la meva:

a) L'actual situació financera prové d'haver gastat en base a uns pressupostos d'ingressos que -per a totes les Administracions- s'han esfumat (apart de la motxila que arrossegavem d'abans).
b) Els ciutadans que rebem els serveis hem de fer front. com en una mena de "comunitat de veïns" al cost que suposen aquests serveis, en els que no veig mala gestió.

Partint d'aquestes premisses diferents, els camins de les nostres respectives opinions no poden convergir.

No obstant, en allò essencial l'enteniment entre nosaltres només requereix que, de les dues bandes, reformulem les nostres premises per tal que què, en base comú, el debat ens dugui a un evident consens el qual intueixo que podríem arribar.

I estenc aquesta convicció pel que respecta a en Pau Jané.

Cal però, fer balanç d'aquest any i mig respecte la gestió dels assumptes de tots per part dels actuals gestors. Els canvis, a millor, en tots els ordres han estat impressionants, repassem-los i veurem. Generalitzar "mala gestió" per les conseqüències de l'enfonsament de la bombolla immobiliària em sembla injust per excessiu i parcial.

Pel que fa al meu apropament als actuals gestors, si així es vol veure, no és pas per convicció d'antuvi, ni per lleialtat, és la conseqüència inevitable d'observar com s'estan sentant decididament les bases del progrès, i que s'entén el poble gairebé com sempre jo l'he entés.
El meu apropament -deixant de banda el terreny personal, doncs "el roce hace el cariño"- és fill de la coincidència en el camí emprés per a, com tú be expresses, aconseguir el millor per al nostre poble.

Mai ningú em podrà titllar de no ser objectiu. Si repasses detingutament "Reflexions" veuràs que en aquest any i mig, mai m'he estat, des d'una posició amable però contundent, posar de manifest les desviacions en alló que s'hauria de millorar, en la meva perspectiva.
Ho he fet en temes que considero bàsics, com la fàbrica de Pinsos, el POUM, la Hisenda, la gestió de la sequera, la zona esportiva de Can Derrocada, la disciplina urbanística, la reconstrucció del comerç, la Clau de Vilamajor, la taxa de guals, l'ordenança cívica, la granja avícola, la vertebració dels nuclis, ... I no pas en converses de café, sinò ni més ni menys obertament a la xarxa. Signant.

I ho estic fent des de La Rectoria, el Consell de Poble, l'AAVV de Can Derrocada, la Comissió d'Urbanisme, ...

Si em sento proper als actuals gestors és per la seva capacitat de procurar el poble com jo imagino: se'n diu "sintonia".

Cordialment.

P.S.: Potser aniria sent hora de crear un grup de debat en aquest poble.

Pau Jane ha dit...

Relatiu a http://spvilamajor.blogspot.com/2008/11/sabieu-que.html
Les dues poblacions creixen de forma similar pel que fa a habitants, així que és una bona dada.
De totes formes, se sap (o es pot estimar) el percentatge de consum d'aigua del mercat residencial?
I, dins d'aquest, quina pot ser una bona aproximació al consum derivat de les piscines?
No se quantes piscines hi ha al municipi, però si hi suposem una vida mitjana de l'aigua de 6 anys i una capacitat de 50 metres cúbics, cada piscina suposa un consum per omplirla de 8 metres cúbics l'any.
(perque l'aigua per compensar l'evaporació no compta, donat que això sí està permés).
A veure si al final estarem parlant del xocolata del lloro front altres fonts de consum on no s'hi està prenent cap mesura...

Per SPectiVa ha dit...

Certament, els que tenim piscina en condicions no fem per més que reomplir-la (neteja de filtres i evaporació). Els meus càlculs són d'uns 3 m3/any per una piscina de 50 m3. Es pot estimar el consum residencial de l'ordre d'uns 200 l/dia per habitant, però cal tenir en compte que a l'estiu a Sant Pere hi viuen entre 6.000-6.500 persones.

Sens dubte gasten molta més aigua els pagessos que els residents (A Catalunya el 63% contra el 16%).

Tens raó Pau, xocolata del lloro el tema de les piscines.

Anònim ha dit...

NAT BUF

Abans de tot saludar-vos a tots, heu creat un espai on el debat i la cordialitat hi son representats. Sempre m’he mirar aquest blog des de fora i mai he fet cap comentari, potser hauria d’haver agafat l’iniciativa ja fa temps i dir la meva. Tot i que he publicat aquest comenari com a anonim, em podeu anomenar Nat Buf. M’agradaria aclarir certes desavinences que hi ha entre els oradors.

Si que és cert que l’ajuntament està al límit de la bancarota, es un fet inevitable, i la culpa.... la tenim tots. Quan dic tots em refereixo als Polítics i al Poble. Ningun polític s’ha preocupat per potenciar Sant Pere i fer-lo créixer de manera ordenada fins fa dues legislatures. Antigament, es dedicaven a extremer la mamella immobiliària, amb això ja obtenien els ingressos per anar tirant. No es van preocupar de potenciar el nucli perquè els comerços que ja hi havia, doncs si no em falla la memòria hi havia un supermercat dels complerts, amb peixateria, carnisseria ..., una sabateria, un estanc, una carnisseria, un forn, una merceria/papereria, una drogueria/perruqueria. Ara simplement queda un forn. Que ha passat? Ara hi viu molta més gent al nucli, no obstant ningú s’arrisca a muntar un negoci. Potser si els polítics que hi havia fa 10 -25 anys haguessin pres les mesures adequades, potenciant el nucli i no els satèl•lits, ara no tindríem un poble tan dispers i possiblement tindríem un nucli fort i cohesionat com el de Sant Antoni. Ara, ja fa dues legislatures que els política han canviat el ‘xip’ i sembla que en el tema urbanístic s’han posat les piles.

Tothom és conscient que en el nostre municipi hi ha dues realitats, els que porten moltes generacions vivint al nucli i disseminats, i els que es van traslladar a viure, inicialment com a segona residencia en alguna de les urbanitzacions i, que ara s’hi han establert definitivament. Aquestes dues realitats no busquen el mateix futur per Sant Pere. Uns volen que el municipi prosperi i torni a tenir el que justament els hi pertoca, que és un nucli amb comerç i els serveis que els hi pertocaria per a un municipi de les característiques de Sant Pere, ni més ni menys. La resta, els que s’han establert en les urbanitzacions, barris o com s’anomeni ara, que no deixen de ser zones residencials, inicialment buscaven u n lloc tranquil per passar l’estiu i els caps de setmana, tant els hi feia si tenien serveis. Ara, els reclamen tots, de qualitat i a baix preu. I això no és possible. Molts d'ells, tant s'els hi fa si Sant Pere prospera o no. S'han acostumat, des de sempre a agafar el cotxe i anar a una altra població, que no els hi interessa per res el nucli del poble. Hem de ser conscients que una zona residencial mai tindrà els mateixos serveis que un nucli, i que si el municipi s’ha de potenciar en alguna zona ha de ser allí on possiblement hi hagi una màxima visió de futur. Contra aquesta realitat no podem lluitar i serà el que determinarà l’evolució del municipi. Però em fa mal quan veig que hi ha persones que opinen que ‘ no cal comerç a Sant Pere’. Aquesta és una afirmació molt dura pels que varem tenir de tot i ara no tenim de res. No han renunciat a viure a Sant Pere i esperen que quan siguin vells, puguin comprar l’alimentació bàsica al sota de casa i no pas haver de desplaçar-se fins a Sant Antoni.. Si, estic parlant de la gent que ha viscut tota la vida al nucli, generació darrera generació.

Tornant al tema de finances doncs m’he desviat un xic del tema principal. Sense tenir en compte la culpa que tothom te sobre l’estat de les arques municipals, trobo de molt mala gestió el voler aplicar una Taxa, de 10,50€, amb l’excusa que no hi ha peles. Si no hi ha peles, doncs perquè malbaraten tant? Perquè un pica-pica gratuït per qualsevol cosa? Perquè tots aquests actes culturals gratuïts? O em diran que el menjar ha estat obra d’un donatiu anònim i els espectacles culturals són obra d’una ONG? En aquest sentit si que crec que han malbaratat molts diners. Si que és cert que aquest tipus d’accions son molt bones electoralment parlant, i que son el foment de la cohesió social, però hem de ser conscients dels recursos que tenim i adaptar-nos. Si que ens agradaria a tothom anar cada cap de setmana al LICEU, però si ets un mileurista amb hipoteca o lloguer, com molt hi pots aspirar a anar un cop l’any. Docs igualment passa a nivell d’ajuntament. Primer s’han de cobrir les necessitats bàsiques, i si en sobren llavors en inversió de millora, i si en sobra ja ens els gastarem en màrqueting. El problema de l’actual ajuntament és que no ha sabut adaptar-se als ingressos que hi ha hagut. No ha volgut renunciar a res i ara es troba en la situació en la que està.
No soc cap entès en la matèria, ni soc polític, però si que gestiono una empresa i, els pressupostos es van ajustant segons les variacions dels ingressos. La meva pregunta és: Que no ho veien fa sis mesos que no hi havia ingressos? Realment la regidora d’ISP va marxar pels ‘rumors’ o va ser un engany per sortir corrent de l’ajuntament?

I tornant a la taxa, estic amb tu Per Spectiva que els impostos han de cobriu un servei, hi tant que si, però l’excusa d’aplicar una nova taxa, quan encara n’hi ha que no cobreixen el 100% del servei prestat.... és absurd.

I no ens posem amb els pagesos, que ells gasten l’aigua per treballar. No ho comparem amb l’aigua gastada a les piscines, que és aigua gastada per oci. Per molta més aigua que gastin els nostres pagesos, sempre serà molt més ben gastada que per omplir les piscines.

Pau Jane ha dit...

No està malament, amic NAT BUF. Comences dient que les culpes s'han de repartir entre Polítics i Poble, però després, quan dones detalls, les reparteixes entre els polítics d'abans i els d'ara, i res pel poble.
Ai, perdó! pel poble també: concretament, pels que han vingut a viure a les urbanitzacions. Qué passa, noi, que varem venir i ens varem establir on ens va donar la gana, com unes tribus nòmades? No hi varen tenir res a veure els habitants (o almenys alguns d'ells) "d'aquesta altre realitat" com l'anomenes?
Jo qué vols que t'hi digui. Prefereixo no encarar-ho així perqué porta a discusions estèrils, no sigui que acabis plantejant que traspassin Can Vila a Sant Antoni i Les Faldes a Cànoves.
Ara hi ha una realitat que és la que és, i el que s'ha de fer és administrar amb visió de futur i amb justícia els recursos. Que jo sàpiga, tothom contribueix, i per tant, tothom té els mateixos drets. Aixó de "potenciar" és un eufemisme per justificar que hi hagi dos nivells de serveis, malgrat es demani el mateix nivell de contribució als mateixos.
Bé, exactament el mateix argument que per la T4 de Barajas.

Anònim ha dit...

Benvingut NAT BUF. Estic amb tú en la majoria de les teves opinions, però no en totes.
Al municipi hi ha dues realitats, com has dit: les urbanitzacions i el nucli. Totes dues tenen els mateixos drets i necessitats, però actualment hi ha una clara disincronia atès que la majoria de serveis es troben al nucli, malgrat que són (sou) una minoria. No és just ni solidari.
Ens reclamen que tinguem consciència de l'estalvi de l'aigua mitjançant la compra de reductors de cabals, dutxes enlloc de banys, estalviar aigua de piscina no omplint-les... però que hi fan els pagesos? Quines mesures apliquen? Encara veig que hi ha pagesos de SPV que regen per inundació.
Per acabar vull recordar-te que l'oci és una part molt important en la vida d'una persona que no s'ha de desmerèixer. Tenir una piscina és un dret com tenir un cotxe, un ordinador o un gos. Beu més aigua una vaca en 6 anys que tota una piscina, fa més metà una vaca que un cotxe, contamina més una vaca que tota una família, la riera de Vilamajor no porta aigua per què es desvia per fer regadius.... Els pagesos tenen tanta culpa com els "urbanites" en la contaminació d'aquest món

Per SPectiVa ha dit...

En Pau i Petió resumeixen punts de vista amb els quals, sense extremar-ho tant, hi coincideixo.

En aquest sentit tots dos poseu de manifest aspectes molt interessants.
Deixant de banda el tema dels pagesos, que a Sant Pere de Vilamajor han vingut treient altíssims rendiments de les seves terres que ara "conreuem" els urbanitzats que hi hem posat cases (i apart del tema de la dessecació de la nostra riera per xuclades exagerades. Per cert, si els terrenys agraris convertits en urbanitzacions es seguissin conreuant, gasatarien més o menys aigua que les piscines que s0hi han fet?), el teme centre-perifèria és una constant que mai ha estat prou debatuda encara que no ho sembli. No insistiré més en la meva posició al respecte, doncs és ben coneguda pels que em llegiu, però si voldria posar de manifest dos aspectes:

a) Que al "nucli" només hi viuen, mal comptats, un 15% dels habitants de Sant Pere.
La distribució dels serveis entre nucli i perifèria, no s'hauria de fer tenint en compte on viu en realitat la gent?

b) D'altra banda agraïr als "estiuejants" que encara ho continuin sent, doncs pagar ja paguen, i amb el que paguen i no gasten. P. ex. subvencionen als que hi viuen el 60% del servei de recollida d'escombreries que estan (estem) pagant i que no gasten; i l'IBI (que serveix per pagar un munt de serveis) el paguem tots per igual.

A Sant Pere de Vilamajor hi ha actualment prop de 700 habitages que són segones residències, més d'un 25%. Al 2001 eren més del 35%.

Si tots els que no hi vivim ho fessim, pagariem una mica més de cànon d'aigua, i també uns Euros per impost de circulació. Tot plegat un parell de centenars d'Euros més a l'any que ara. I en canvi demanariem i gastariem com qualsevol dels que ara hi viuen.

Les segones residències: un xollo que també se li està acabant a la Hisenda Municipal. Caldria que els pagesos i l'Ajuntament retés algun dia sentit homenatge als estiuejants.

Per cert, hem (heu) arribat als 100 comentaris a l'Altaveu. Enhorabona!

Anònim ha dit...

Nuevos datos:

1.- Adquisición de dos coches nuevos
2.- Contratació de nuevo personal
3.- Aperitivo el dia "contra la violencia domestica" a Les Faldes

¿Dónde está la contención de la cual preconiza el ayuntamiento

Anònim ha dit...

Amb tots els respectes. Jo estic buscan una casa petita (3 hab, 1 bany, en planta, 400m parcel.la, a Faldes per exemple, encara que sigui per reformar), i em demanen entre 60 i 70 milions de pessetes. Bé, considerant que fa 10 anys, demanaven 18, y que fa només 4 en demanaven 35, no entenc tanta polémica per 10, 20 ó 50 euros per la taxa del gual, ja que evidentment tots el propietaris son multimilionaris.

Anònim ha dit...

No es un problema de dinero sinó de formas. "Donde dije digo , ahora digo Diego"

Anònim ha dit...

Excel·lent iniciativa per part de l'ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor amb el seu Pla local de joventud. Pensen mantenir diverses reunions amb el jovent del poble per copsar la seva opinió.
A Sant Pere, però, no en tenim res. Es va posar en marxa una comissió de cultura de la qual no es té cap notícia.
Tenim una regidoria de joventud (Pere Curto del PP)la qual no ha fet res.
Polítics de Sant Pere apreneu de les iniciatives de Sant Antoni.

Anònim ha dit...

Segons el reglament del Consell del Poble, s'ha de convocar dos cops a l'any per fer reunions ordinàries. La darrera es va fer fa un any aproximadament.
La comissió de cultura té enllestit el seu informe des del mes d'abril. No s'ha presentat davant el consell del poble per què l'ajuntament es nega a convocar-lo.
Malgrat ser una promesa electoral del senyor alcalde de potenciar la participació ciutadana, la duta a terme actualment és menor que la duta a terme a per l'anterior govern, que ja per si era escassa.
Un altra promesa incomplerta.
Crec que quan hagi noves eleccions municipals, el CiU no farà un altre cop la campanya basada en els incompliments electorals dels altres partits.
Que fàcil és fer oposició i que difícil és governar

Anònim ha dit...

Gobierno enterado
Esguard callado

Anònim ha dit...

Benvolguts,

Crec que en Pau, en Nap Buf i en Petitó no esteu tan lluny i el mal ve de l'enravessat que és el tema de la gestió municipal. Tot i això voldria fer algunes apreciacions i acabar amb una preocupació per les aportacions que he llegit. Per explicar-me intentaré simplificar i espero que en Per Spectiva em permeti algunes llicències i inexactituds.

A grans trets, un ajuntament té una despesa de serveis (escombraries, aigua, etc.), una despesa corrent (funcionariat, etc.) i un capítol d'inversions (un pavelló, un teatre, un centre cívic, etc.).

La despesa de serveis són fabes contades. El que costa el servei de recollida d'escombraries, per exemple, es divideix entre els veïns i surt la taxa que s'ha de pagar cada any (repeteixo que és a grans trets perquè hi ha matisos com ara ajuntaments que cobreixen una part del cost). El mateix passa amb alguns preus públics. Per exemple, què pot costar la cessió d'un local municipal? Doncs es compta les hores dels treballadors, la neteja i surt el preu.

L'ajuntament també rep ingressos d'altres tipus. Com les llicències d'obres, altres impostos com ocupació dela via pública, ingressos de l'Estat i la Generalitat, subvencions. És amb aquest muntant que ha de decidir què destina a la despesa corrent (per fer funcionar l'Ajuntament i el poble) i què li queda per fer inversions, com un poliesportiu o un local social.

En èpoques de vaques grasses arriba molt finançament d'obres i recursos d'altres administracions i, per tant, sobra diners per fer inversions. Fins i tot per incrementar la despesa corrent amb més funcionariat necessari. El problema és quan arriben les vaques flaques. Els ingressos es retallen i un cop pagada la despesa corrent que fa funcionar el dia a dia de l'Ajuntament, gairebé no queda res per a inversions. Fins i tot es pot donar el cas que no hi hagi líquid per a aquesta despesa corrent. I la situació es complica si hi ha un endeutament.

Si ho comparem amb una casa, la situació és la mateixa. Una part dels ingressos familiars es destinen a despesa corrent (llum, calefacció, telèfon, menjar), una altra a l'endeutament (hipoteca, préstecs,...) i el que queda, si en queda, a inversió (un cotxe nou, un viatge).

I com a la família, hi ha molts elements en joc: Ens vam precipitar demanant un préstec? Es va calcular el risc i la possiblitat de quedar sense una de les fonts d'ingressos? Vam decidir alegrement comprar un cotxe massa gros o fer un viatge massa costós? I ara ve la pregunta que feia l'alcalde al Butlletí: Com arribarem a final de mes? El cert és que ara ja és tard i del que es tracta és de buscar solucions, no culpables.

Parteixo de la premisa que cap polític vol fer les coses malament, sinó al contrari. Però com a la vida, com jugant a escacs, es poden prendre decisions equivocades. Per errors o per no saber-ne més, no per manca de voluntat de voler-ho fer bé.

Però l'alcalde ha comès l'error del patriarca de família que, després de repassar els comptes de casa, ha dit a la dona i als fills: "gasteu massa"! I la família li ha respost: "I tu?" (Ho hem llegit al bloc: vermuts, cotxes, més funcionaris...). El resultat de buscar culpables ha estat creuar culpabilitats que no ajuden a trobar solucions.

I aquí comença la política. Uns consideren que retirant dos euros de la paga setmanal als fills (nova taxa) es pot arreglar la situació. Altres optaran per reduir el consum de telèfon i llum (despesa corrent) o explicar amb claredat a la família que no hi ha diners per comprar el cotxe o anar de viatge (noves inversions). I uns altres consideraran al contrari que endeutant-se encara més obrint una botiga (fent inversions) generaran negoci per ajudar a sortir de la crisi. I la cedisió final la prendran, en funció de la seva visió política, aquells que els ciutadans van escollir per fer la gestió pública. I si no ho fan bé, per sort, d'aquí uns anys es podran canviar.

El pitjor que ens pot passar és que els joves nouvinguts que volíem la pantalla plana ens barallem amb els de casa de sempre que volem mobles nous. Els que parlen de serveis i afirmen que al nucli només hi viu el 15 per cent de la població han de pensar, per exemple, quan costa recollir les escombraries en un nucli compacte, amb pisos, o en una urbanització dispersa. O el manteniment de la xarxa d'aigua. O l'asfaltat d'un carrer amb pisos o amb torres.Quan apareixen aquestes picabaralles també posen de relleu un problema de cohesió social. Que també han d'afrontar els polítics proposant models.

Modestament, si el futur de Sant Pere l'hem de discernir entre urbanitzacions i nucli, els de tota la vida i els nouvinguts, entre urbanites i pagesos, és que no s'ha sabut generar un projecte de poble il·lusionador per a tothom. O potser sí que hi és però no ens hi hem sabut sumar.

Si l'anterior govern, com el d'ara, va fer una opció per concentrar serveis en un punt del municipi no ho va fer en detriment de ningú sinó amb la voluntat de trobar espais on veïns que viuen allunyats i dispersos els uns dels altres es poguessin trobar. Un model de cohesió social que no sembla massa equivocat ja que ho defensaven gairebé tots els partits amb programa electoral. L'excusa pot ser l'escola, l'institut, però perquè no també el comerç. Tot plegat, sense negar a cap dels nuclis que integren el municipi el dret a crear les seves activitats i a disposar dels majors serveis possibles dins una comunitat que tot just arriba als 4.000 habitants.

Torno al principi perquè bona part de les aportacions que es fan en aquest bloc, per to, són carn de consens si hi ha diàleg i es manté el mateix tarannà. La bilis no ajuda gens a l'enteniment, encara que s'escoli per l'esguard de la torre.

Pau Jane ha dit...

Benvolgut Oril·la,
L'enhorabona pel resum que has fet. crec que és força assenyat i aclaridor. Explicar amb analogies és un exercici pedagògic, perque permet traslladar el tema a un entorn on la ment de qui rep l'explicació es troba més comfortable.
Si hagués de tenir alguna discrepància, seria amb l'analogia de les inversions. En molts casos, no son per generar ingressos futurs, sino per donar més serveis, i, per tant, l'analogia d'invertir en obrir una botiga no la trobo encertada.
Crec que és ben cert que un municipi tant dispers augmenta el cost de proporcionar els serveis, i en això li dono la raó al Nat Buf. On hi discrepo, i de tu també, és en que la solució plantejada sigui concentrar els recursos en un punt, i que aquest punt sigui sempre el mateix.
Es l'argument que s'ha fet servir sempre per defensar que tots els ministeris, òrgans de decisió, etc. estiguin a Madrid, i que després ha dut a que les multinacionals s'hi traslladin des d'altres indrets del país, i que acaba fent que es justifiqui una macroinversió en un aeroport que, a fi i efecte de rendibilitzar-la, porti a que la resta d'aeroports perdin categoria dins el context internacional i per tant donguin pitjor servei als ciutadans que estem més a prop d'ells que de Barajas.
Insisteixo en coincidir amb l'apreciació de que és molt possible que el model de desenvolupament triat per Sant Pere hagi estat erroni, però és la realitat a qué s'ha arribat i crec que un error no es neteja amb un altre error. Crear dos classes de ciutadans a nivell de drets ho seria.
Concentració de serveis, SI. Tots al mateix lloc, NO. I vaig més enllà, és possible que no sigui sostenible mantenir-ne molts d'ells a nivell municipal i s'hagin de mancomunar amb altres municipis.

Per SPectiVa ha dit...

Benvolgut Oril.la, la teva ment, clara com la teva ploma, té la poc corrent habilitat de reflectir de manera planera l'essència de tot alló que està passant. Gràcies per manifestar-la en aquest espai.

Aprofitant l'estela del teu vaixell, voldria afegir dos aspectes.

Una qüestió és engegar el debat sobre la manca de diners i les seves posibles solucions, i l'altre que hom digui a una banda del pont, una cosa, i des de l'altre banda del pont defensi la contrària: aixó no té res a veure amb la política.

I l'altre qüestió es refereix als debats creuats nucli-perifèria, urbanites-conservacionistes.
Des del nucli (el de Sant Antoni també) sempre s'ha estat molt bé, vivint dels nouvinguts. Gàcies a aixó han pogut tenir un nivell de vida i uns serveis més que acceptables.
Abans, pagant poc, uns -els del nucli- vivien la mar de bé i els altres -els visitants d'estiueig i caps de setmana- no necessitaven gaire coses.
Aquests nouvinguts sempre hi han estat, però ara omplen les torretes tot l'any, i demanden uns serveis que abans no necessitaven.

El problema és però que la hisenda municipal estava, està, muntada perquè tothom -nucli i perifèria- tingués el que necessitava, pagant poc, i en canvi ara no arriba per a tothom, doncs paguen els mateixos però es divideix entre més gent. I ara ningú vol pagar més.

A Anàlisi Socio-econòmica de Vilamajor he penjat unes anàlisis dels darrers pressupostos municipals (són pressupostos, no liquidacions).

Cordialment,

Per SPectiVa ha dit...

Pau Jané, certament estem d'acord, però precisament la concentració d'equipaments i actes en el nucli té com raó de ser un fet molt senzill: posats a tenir que donar serveis a la perifèria que s’instal•la tot l'any quan abans no feia nosa, posem els equipaments al nucli, i com menys no ens haurem de moure a la perifèria, que és on haurien d'estar els equipaments. Posem'hi també tot el comerç del municipi, quan com menys tornarem a fer negoci.

La tercera etapa serà: ens fan nosa tanta gent de la perifèria venint al nucli a cercar els serveis i equipaments. De venir a comprar, però, continuen anant a Sant Antoni, que és més a prop, i quan venen munten un lio de cotxes que ja no es pot anar ni pel carrer.

De la quarta etapa en parlarem un altra dia.

(Dit amb cordialitat per a tots els ciutadans del nucli).

Anònim ha dit...

Contestación al articulo aparecido en el bloc "L'esguard de la torre"; supuesta voz clandestina del ayuntamiento.

Sinceramente, no me puedo estar de transmitir el malestar por unas actitudes y unas actuaciones concretas, que sinó de juego sucio, incoherencia y oportunismo político, son sin lugar a dudas de una falta de honestedad clamorosa

Y no hablo de elecubraciones intuitivas, sino de informaciones llegadas desde las propias cocinas que las han puesto en marcha

Cuando un miembro forma parte de una "comissió d'urbanisme" del "Consell del poble" o como candidato a la alcaldia de un pueblo donde todas, y digo todas, las decisiones es toman por consenso o bien se manifiestan publicamente, no se pueden decir ni firmar cosas que despues no se cumpliran.

El señor alcalde prometió, en su precampaña en la urbanización Les Faldes, que no ampliaria la zona industrial alegando que la carretera no podria soportar el trafico de camiones de gran tonaje
y que haria todo lo posible para cerrar, o sino era posible, controlar la industria quimica Prolutec.
El señor alclade formaba parte de la "comissió d'urbanisme" la qual firmó el informe final dónde se hacia referencia al modelo de pueblo que se queria. Un modelo que limitaba las zonas urbanizables a la zona norte del nucleo urbano con expresa prohibición a la recualificación de la zona sud, la que se encuentra mas cerca de Sant Antoni, a más de limitar el crecimiento de la población a la masa crítica necesaria para el establecimiento de los servicios basicos.
Que facil es hacer oposición y que dificil es hacer de alcalde. Ahora se ha dado cuenta que las promesas no las podia cumplir y ha decidido canviar su postura.
En su nueva propuesta de POUM (contratando un nuevo equipo redactor, el cual ha costado su dinero ¿no estabamos en quiebra?)
amplia la zona industrial, ubica una industria contaminante com es Pisos Picart (la que no quieren en el nucleo)y nos ponen una industria que mueve camiones de gran tonelaje como es la Puntiblond
Ademas, recualifica parte de los terrenos rusticos que hay entre Sant Pere y Sant Antoni para construir nuevas viviendas; y propona tirar al suelo la Fabrica y el centro civico Pi Novell para construir pisos.
Todo se encuentra escrito y su palabras fueron escuchadas por muchos vecinos y vecinas de Las Faldas
Thesseu tiene toda la razón del mundo: COHERENCIA SE ESCRIBE CON H DE HONESTEDAD

Per SPectiVa ha dit...

Per al•lusions, Ulises.

Com membre de la primera Comissió d'Urbanisme haig de esmenar-te en relació a l'ocupació urbanística de la franja al sud del terme, a llindar amb Sant Antoni.

Atenent a un projecte que s'havia presentat a l'Ajuntament, i a la pròpia Comissió, de reubicació de l'IES i de creació d'una franja d'equipaments sobre Can Sauleda, a l'Informe de la Comissió es conclou, textualment el següent:

"La Comissió debat una proposta presentada a l’Ajuntament en el sentit de modificar el disseny de la rotonda, en base al següent: La Comissió es mostra majoritàriament favorable al desplaçament del vial de la BP-5107 i la rotonda prevista al POUM, en paral•lel, més al nord, i en conformar la franja d'equipaments proposada. No obstant, es debat sense resultar una posició clara el punt de situació del nou IES".

Aquesta proposta l'havia dissenyat, i llargament defensat en la Comissió, qui escriu aquestes línies.

I pel que fa a la zona industrial, qui ara és Alcalde, com tots i cadascun de la resta dels membres actius de la Comissió d'Urbanisme, vàrem defensar fins a les últimes conseqüències, l'eliminació dels 140.000 m2 de zona industrial prevista al bosc de Cal Bord, plantejant però la conveniència d'ampliar el Polígon Industrial de La Plana.

Cal recordar quins grups polítics governaven el Consistori quan aquell POUM es va estar apunt d'aprovar.

I pel que fa a les indústries contaminants, l'Ajuntament no pot, malgrat tot, anar més enllà que la Llei, i si la Llei permet la ubicació d'una o altre indústria, l'Ajuntament no pot fer més que acatar-la.

Caldrà esperar l'informe d'aquesta nova Comissió per veure que n'opina de tot plegat. O és que no farà cap informe?

Dit això amb tota la sensibilitat que sempre m'heu merescut els ciutadans de Les Faldes.

Anònim ha dit...

Una cosa es una zona de equipamientos y otra recualificar para hacer viviendas.
Cal Bord y Las Planas estan a tocar. Es un sin sentido el que dices.
No digo que no se puedan poner industrias contaminantes , lo que digo es la incumplimiento de las promesas del señor alcalde. El fomenta y las industrias se aprovechan.
A mi me parece bien el canvio de opinión si favorece el pueblo. Lo que me parece inmoral es que se critique a los demas por hacer lo que el ayuntamiento hace: engañar, transgiversar la realidad, mentir, manipular....

Per SPectiVa ha dit...

Qué diferencia hay entre poner equipamientos o viviendas? Si toda la zona limítrofe a la carretera BP-5107 está ya llena de casas (de Sant Antoni)?
Gracias a estas viviendas puede disponerse de suelo para equipamientos. A quién se perjudica?

No escuchamos estas mismas críticas, sin embargo, cuando se trataba de hacer 14 torres en La Creueta-Can Coll (Quatre Camins), o ocupar toda la franja norte-sur des del cementerio hasta Can Sauleda.

Por lo que respecta a los 140.000 m2 de zona industrial en Can Lip-Cal Bord, sin duda está mucho más cerca de Les Faldes i era mayor que La Plana.

No entiendo, en cualquier caso, lo que está haciendo al respecto del nuevo POUM esta nueva Comissió d'Urbanisme. Lo que hizo la anterior se encuentra perfectamente resumido en http://www.vilamajor.cat/files/330.att, documento que merece bien la pena leer.

En cuanto a lo que se dice en un lado y se hace -o no se hace- en el otro, eso ya es harina de otro costal. Lo que sí está escrito, sin embargo, es el Programa de Govern de este Consistorio. También es conveniente hecharle una ojeada de vez en cuando.

Anònim ha dit...

Muchas son las diferencias: contruir viviendas significa aumentar la población, hecho contrario con lo que se dijo en la presentación que hizo la "comissió" delante del Consell del poble.
Los equipamientos respondia a deslocalizar l'IES fuera del nucleo urbano para evitar congestionarlo con el trafico. Solo habian dos soluciones: la presentada por el anterior gobierno y la que tu manifiestas. Crei entender que era la solución menos agresiva de las que se optaban.
La verdad es que prefiero 14 casas a cambio de 3,5 hectareas, a muchas mas casas a cambio de menos hectareas, que es lo que actualmente se propone.
Es un sin sentido. Es politica pura y dura. Esto no es luchar por el pueblo.
Continuo defendiendo mi postura: no estoy en contra del POUM, ni tan si quiera estoy en contra que los políticos cambien de opinión, como ha sucedido. De lo que estoy en contra es que se critique a otras persona por hacer cosas que uno hace. Como bien se dice, no es HONESTO

Anònim ha dit...

Me olvidaba de comentar que el mismo escrito que he enviado a este medio de comunicación, tambien lo he enviado al bloc "L'esguard de la torre" con mi identificación, evidentmente utilizando un pseudónimo como hace THESSEU.
Ara veremos hasta que punto llega su HONESTEDAD y lo publica. Fàcil es criticar y dificil ser criticado.

Per SPectiVa ha dit...

Actualmente planificadas como urbanas hay 1.030 parcelas sin edificar que ocupan 147,2 hectáreas. Ello equivale al 47% del suelo total urbano.

Por el contrario hay sólo 2.146 parcelas urbanas edificadas, un 53% del suelo urbano total.

Un 27% de las casi 2.200 viviendas que hay en Sant Pere son segundas residencias.

La población no se incrementará porque se pongan como edificables unas cuantas hectáreas más, puesto que, como indico, aún caben casi 2.000 casas más con la actual planificación para agotar el suelo urbano actualmente disponible.

La población que cabe en la actual planificación se acerca a los 10.000 habitantes.

En Sant Antoni sólo quedan unas 55 hectáreas urbanas por edificar, para que te hagas una idea.

Anònim ha dit...

Ulises. Tothom és conscient de les problemàtiques polítiques que actualment hi ha al nostre ajuntament, però no crec que aquest foro d'opinió sigui el lloc més adient per fer "lluita".
La intenció de SPe pectiva és discutir sobre els articles que ell penja o de temàtiques relacionades.
Si creus que s'han d'expressar altres opinions, et convido a que facis un bloc o un forum on molt gustosament hi participaré.
Es una opinió meva. No sé que pensen els altres usuaris.

Per SPectiVa ha dit...

Gràcies, Petitó, el meu pensament és la teva paraula.

Algun dia, potser, aniré més enllà de la mera crònica política en algun article, però de moment, certament, no és aquest el motiu de les meves "reflexions" sobre el nostre poble.

Anònim ha dit...

El senyor alcalde o no s'entera o no vol donar-se per assabentat.
La majoria dels ciutadans de Vilamajor no posen en dubte la legalitat de les taxes noves, amb el que estan enfadats és amb la idoneïtat de la seva aplicació.
Que ara hagi un informe de la Diputació no soluciona res.
La polèmica continua: ¿és necessària l'aplicació de la taxa?

Unknown ha dit...

15.000 Euros no solucionen gaire coses, però és didàctic.

El que s'ha de fer és encarar el toro de l'IBI per les banyes. Si volem valors cadastrals del 1997 no podem exigir serveis del 2009.

Anònim ha dit...

Ricard, reitero que el problema no som nosaltres sinó el gestors o polítics que prometen més del que poden donar.
¿Per què tenir un sistema de recollida fraccionada de la brossa si s'ha demostrat que no serveix per a res?
¿Per què tenir dos centres cívics amb activitats semblants?
¿Per què tenir quatre locals socials en un poble tant petit superant la mitjana de Catalunya?
¿Per què tenir una carpa quan hi ha un local social a les Faldes?
¿Per què s'ha canviat el rocòdrom de lloc dues vegades en quatre anys i es troba infrautilitzat?
¿Per què s'han canviat tot els reductors de velocitats en quatre anys?
¿Per què s'ha canviat el redactor del POUM compensant l'antic?
¿Per què s'ilumina tota la carretera de Vallserena quan a la nit no hi passa ningú caminant i és un malbaratament d'energia a part de la contaminació lumínica i que fou espressament poc recomanat en l'auditoria ambiental?
¿Por què a tots els actes es fa un "lunge" a càrrec de l'ajuntament?
Per què..........
Com podeu tots veure hi ha un llistat enorme de despeses que poden ser "eliminades" i que costen uns diners, molt més dels 15000 euros de les taxes.
Això se li diu una dolenta gestió o estirar la màniga més que el braç.
Reitero que el problema és dels polítics i no pas dels ciutadans.
Estic disposat a pagar més sempre i quan els gestors demostrin la seva vàlua.
Ara per ara el polític pensa més en el seu cul (=no perdre poder) que en el poble

Anònim ha dit...

Benvolgut,

1. L'informe parteix d'una falsedat com és negar la consulta que l'Actualitat del Baix Montseny va fer a la Diputació, documentada, entre altres, al registre de trucades al Departament de Premsa de la Diputació el 13 d'octubre a les 11:26. No acceptarem que la incompetència funcionarial ens causi cap perjudici.
2. L'Actualitat del Baix Montseny presentarà dilluns vinent una querella per falsedat en document i difamació contra el suposat signant de l'informe, Domènec Chiva Vilarroya, i contra l'alcalde de Sant Pere de Vilamajor, Josep Maria Llesuy i Sunyol, per fer-ne difusió a través de la pàgina web de l'Ajuntament.
3. Li preguem que retiri l'enllaç o ens veurem obligats a incloure a la seva pàgina web i el seu autor en la denúncia pels mateixos motius.
4. L'actualitat pot ser un mitjà de comunicació petit i de 'comarques' però defensarà la professionalitat dels seus periodistes fins on calgui.
5. Tot l'abans assenyalat no anirà en detriment que aquest mitjà analitzi els registres dels documents, la seva presumpta autoria i vinculacions, la delació de converses i altres qüestions que poden ser de l'interès dels ciutadans per conèixer el comportament dels responsables de les administracions.

Atentament,

Josep Lluís Eras
Director de l'Actualitat del Baix Montseny

Anònim ha dit...

Collons, quin caire està agafant això!!!
Em pregunto: malgrat la controvèrsia que ha generat el tema de les taxes en la ciutadania vilamajorenca amb la necessitat de convocar reunions, per part de l'ajuntament, per explicar en què consistia les noves tributacions; malgrat el reiterats comentaris contraris exposats en diferents mitjans de comunicació; i malgrat que l'aplicació de les taxes només reporten 15000 euros a l'any a les arques municipals; ¿no seria millor retirar les maleïdes taxes i acabar d'una vegada amb el problema?
Potser el fet s'ha convertit en un "tet a tet" del senyor alcalde, dit d'altre manera, no serà una "cabesonada" del senyor alcalde per posar la taxa "por mis pelotas".
El nostre alcalde no pensa en el poble pensa en ell. Tenim un alcalde egoísta.
Per la meva part continuaré lluitan per treure les taxes imposades sense un objectiu clar.
De la resta de la seva gestió, ara per ara no em ficaré.

Anònim ha dit...

Tenim un alcalde que demana informes als funcionaris del règim sobre amb qui han parlat o amb qui no i demana informes sobre mitjans de comunicació. On té el local la Gestapo de Sant Pere?

Pau Jane ha dit...

A veure si he entés el post del senyor de l'Actualitat del Baix Montseny.
D'una banda, amenaça denunciar al funcionari de la Diputació i a l'alcalde per falsedat documental, ja que neguen que el mitjà hagués contactat amb la Diputació, mentre que ells en guarden la prova en un registre telefònic (que deu ser la conversa grabada, imagino, però no se si hi altres maneres). La querella s'exten a l'alcalde pel fet de publicar-ho a la web municipal.
D'altra banda, amenaça extendre la querella per falsedat documental a l'autor d'aquest bloc, a menys que elimini l'enllaç a aquest mateix document emés per l'Organisme de Gestió Tributària. Es cert? ho he entés be?

Per SPectiVa ha dit...

Ben entés, Pau. Tot plegat no té la més mínima substància per prosperar.

No és però contra l'autor del Bloc (altrament dit Per SPectiVa), sinò contra l'autor del web de l'Ajuntament, entenc.

Aquest bloc (Reflexions) només es fa ressó, en aquest cas, d'alló que és públic.

Jordi, demanar informe a la Diputació sobre la interpretació d'una norma legal no és fer de Gestapo, és sotmetre's a una opnió millor fundada, és a dir, buscar el punt de vista més assenyat. És a dir, tenir els elements per aplicar la legalitat de la millor manera possible. Impecable.

Anònim ha dit...

Senyor SPectiVa

1. L'Actualitat del Baix Montseny no sols disposa de registre de trucada sinó d'altres proves documentals, que evidentment no desvetllarem ara.
2. Li reiterem la nostra petició que retriri l'enllaç amb un document que es basa en un falsedat o entendrem que hi ha la seva corresponsabilitat en la campanya de difamació contra el nostre setmanari.
3. L'informe esmentat es basa en una informació del nostre setmanari i, en els nivells polítics corresponents, consultarem si és habitual que les administracions democràtiques facin 'informes' sobre informacions periodístiques com es feia en determinats règims.

Atentament,
Josep Lluís Eras
Director de l'Actulitat

isaac ha dit...

hola todos
lo primero es dejar constancia de la falta de respeto del sr. alcalde por los derechos de los regidores/ras al no entregar dicho informe como marca la ley .
me da pena que el sr. Llesuy se preocupe de pedir un informe en base a un articulo de prensa en lugar de las instancias administrativa presentada por los vecinos y av de faldes .
espero y deseo que tengamos respuesta por escrito para poder valorarlo con elñ equipo de abogado que nos acesoran.
el fondo de la cuestión es que segun se dice por 15000 € ayudamos a la situación economica del Ayuntamiento ( sin ningun servicio ), los proximos presupuestos nos demostraran acta que punto el Ayuntamiento pone de su parte.
un saludo
isaac

Pau Jane ha dit...

Disculpeu que em faci pesat en un tema que ultrapassa l'àmbit del nostre estimat municipi, però em sembla igualment rellevant perque afecta instàncies més altes dels nostres drets com ciutadans.
L'autor d'aquest bloc fa referència a un assumpte que afecta a l'Ajuntament d'aquest municipi, a la Diputació i a un mitjà de comunicació. El recull en aquest bloc. Malgrat no ser periodista, cumpleix en aquest post amb escreix amb criteris d'equanimitat i equilibri enmig de les parts oposades (ja voldriem la mateixa equidistància en els mitjans de comunicació grans). En aquest post no pren part, es limita a publicar fets (L'informe de la Diputació i la rèplica de l'Actualitat del Baix Montseny). Aprofitant les possibiliatts dels nous mitjans, adjunta enllaços als documents originals (l'informe esmentat i el post a l'Actualitat del Baix Montseny).
Resulta que, en paraules del sr. Josep Lluis Eras, si no retira l'enllaç te corresponsabilitat en una campanya de difamació vers el setmanari i per tant l'inclourà en una denúncia per falsedat documental (tot i que no aclareix si com a imputat o com a testimoni, perque entenc que com a périt independent no s'ho planteja).
Jo no soc tampoc periodista, però tinc un bloc on parlo de temes relacionats amb el màrqueting i les noves tecnologies. I el tema dels continguts a Internet m'interessen força des de la meva época com director general d'Iqua, l'Agència de Qualitat d'Internet.
M'ha sobtat aquest punt de vista d'un redactor d'un mitjà de comunicació,pel que fa a la responsabilitat dels mitjans de comunicació respecte al fons de les notícies que publiquen. Es possible que ho hagi entés malament i tan sols vulgui citar en PerSPectiVa com a testimoni, però llavors no encaixa el to com d'amenaça que destil·la el seu escrit. Ara per ara, interpreto que el que li està dient és que si no esborra l'enllaç, el demandarà per difamació per haver donat visibilitat a un document que es basa en suposades mentides i falsedats.
De debó un mitja de comunicació és complice si parla d'un fet suposadament delictiu (és a dir, encara no determinat com delicte per l'autoritat judicial, ni tant sols en aquest cas s'ha presentat querella), fins i tot quan dona veu també a la part oposada en el mateix conflicte?
Si jo parlo d'aquest tema al meu bloc (suposant que li trobés una vinculació a la temàtica, que segur li trobaria), també rebré una amenaça?
M'agadaria el punt de vista de les persones que estiguin vinculades a la comunicació i es llegeixin aquest bloc.

Per SPectiVa ha dit...

Bé, l'aclariment d'en Josep Lluís Eras al respecte de la demanda judicial de responsabilitats per publicar a Reflexions l'enllaç al Dictamen de la Diputació sobre la taxa de guals, confirma que els criteris d'en Pau Jané eren encertats.

Utilitzatant la mateixa plataforma, demano públicament a en Josep Lluís Eras que ens expliqui què he fet jo perquè se'm porti als Tribunals de Justícia amb una imputació criminal.

Algú més de vosaltres m'ho podria explicar?

Anònim ha dit...

Benvolguts Per SPectiva i Pau,

Davant les vostres afirmacions seré més aclaridor:

1. Lamento que s'hagi interpretat com a amenaça l'advertiment que hi ha una difusió difamatòria a través d'internet. Em remeto al punt 6.

2. Amb data 23 d'octubre, aquest mitjà de comunicació demana a la Diputació de Barcelona la validesa de la famosa taxa. La persona de premsa deriva a un membre de la mateixa oficina del signant de l'informe que pren nota del nom del periodista, del telèfon i li afirma que, quan disposi d'una resposta, li comunicarà.

3. Passat un mes, apareix un informe demanat per l'alcalde "amb motiu d'una notícia apareguda a l'Actualitat de Baix Montseny". Curiós que es demani un informe sobre una informació periodística entre administracions. Més curiós que es demani un informe sobre una informació periodística i no sobre les al·legacions que fan els ciutadans. Molt curiós.

4. Consta documentalment, entre altres, la consulta feta al Depatament de Premsa i per tant és fals l'afirmació que no es té constància de cap consulta a aquest organisme de la Diputació "ni cap dels altre dels seus departaments".

5. Si l'objectiu de l'informe és aclarir l'aplicació d'una taxa, sorprèn que el punt primer i següents es destini a carregar contra el nostre mitjà de comnicació. Algú es pot preguntar si l'objectiu no és un altre?

6. Benvolgut Pau i Per SPectiva. Al vostre Bloc podeu parlar del tema que vulgueu, només faltaria, però deixo al vostre criteri si podeu fer difusió d'una cosa que és falsa. No és el mateix comentar una fotografia presa a algú que ha estat manipulada que difondre la fotografia. Ni aprofitant la possibilitat dels nous mitjans. Ho dic com a persona que porta més de 30 anys vinculat a la comunicació, des dels mitjans als gabinets de premsa. Convido en Pau, que demana opinió sobre gent vinculada al món de la comunicació, a llegir el Codi Deontològic del Col·legi de Periodistes. Punt 2: "Difondre únicament informacions fonamentades, evitant en tot cas afirmacions o dades imprecises i sense base suficient que puguin lesionar o menysprear la dignitat de les persones i provocar dany o descrèdit injustificat a institucions i entitats públiques i privades".

7. Estem acostumats que des d'instucions grans 'passin' de nosaltres quan els demanem informació. Si haguessin fet el mateix amb el mateix periodista a La Vanguardia, per posar un exemple, hi hauria hagut cessaments. No acceptem, però, que posin en dubte la nostra professionalitat i per això ens defensarem fins a l'últim moment. Sols faltiaria una manca de deferència i competència serveixi encara per a una campanya difamatòria.

8. Tot plegat no treu que seguim treballant per aclarir la qüestió. Per què no es va entrar al registre de l'Ajuntament el document quan pertocava? Per què el signant de l'informe no apareix al directori de la Diputació? I si és un funcionari, per què no el signa el cap del Departament corresponent com a responsable? Per què a premsa no es té constància de l'informe? Per què l'alcalde de Sant Pere penja a la web municipal un informe que demana privadament i no lliura abans als grups polítics? Hi ha registre de sortida a l'Ajuntament de la petició de l'informe i, per tant, s'ha fet de forma oficial? Quin funcionari públic i pot fer referència a les converses que un periodista menté en l'exercici de la seva professió? Amb qui ha 'contrastat', això que tan es demana als periodistes, si havíem fet una consulta el signant de l'informe?

9. Esperem que demà dilluns, quan ens personem a l'Ajuntament de Sant Pere demanant tota aquesta informació i documentació, l'alcalde actuï amb la mateixa transparència que ha mostrat penjant a la pàgina web municipal el document que dos dies abans havia negat als electes dels ciutadans.

Per SPectiVa ha dit...

Gràcies, Josep Lluís, pels teus aclariments en primícia.

Però no em contestes allò que em pertoca directament: de quin delicte és reponsable qui publica un document oficial prèviament fet públic?

No seria aixó mateix el que faria un bon periodista, escrupulós complidor del seu Codi Deontològic, amb el propòsit d'informar?

I sense dubtar gens ni mica dels fets que exposes, doncs no en dubto de la seva fidelitat, haig de dubtar del que escriu un funcionari en un document públic?

Anònim ha dit...

El tema delas taxa es la punto del iceberg de los problemas del gobierno actual de Sant Pere de Vilamajor.
El señor alcalde se esta quedando solo. Tan solo, que miembros del equipo de su gobierno que pertenecen a su partido politico, no estan de acuerdo con su politica dictatorial y de enfrentamiento constante.
Se rumorea que habran dimisiones de regidores que estan hasta las narices. El tiempo lo dira

Anònim ha dit...

Com ha acabat el festival? S'ha presentat la kkrejada querella?

Anònim ha dit...

Per Spectiva crec que has pecat d'innocent. De veritat no sabies que L'alternativa és l'òrgan de comunicació de l'ISP? Com L'esguard de la Torre és del CiU?
Ara mateix al poble hi ha una intensa guerra política de la qual la ciutadania comença a estar molt però que molt farta.
Hi haurà responsabilitats polítiques per amdos parts. Tot té un preu i la ciutadania n'és conscient.
No pot ser que la lluita personal de dues persones (Lola i Llesuy) afecti a la vida d'aquest poble.
Marxeu-vos tots dos, ja n'estem farts!!!!!

Anònim ha dit...

En aquest poble n´hi ha una concentració de polítics per metre quadrat de les més altas de Catalunya. I els ciutadans ho saben i ho agafan amb humor, ironía o qualsevol altre sentiment . Jo sempre he dit que en aquest poble n´hi ha una mina i que no fa falta llegir llibres per coneixer la naturalesa humana. Cada dia es una exhibició de primera má, colorista i amena.

Pau Jane ha dit...

Comentari sobre http://spvilamajor.blogspot.com/2008/12/la-sobirania-dels-ajuntaments-i-la.html:

Enric Munné, portaveu de la diputació, segons el bloc que has enllaçat.
Però si busco "Enric Munné" a Google, no em surt res remarcable fora d'un perfil Facebook d'un noi.
Si poso "Enric Munné Diputació" em surten els posts esmentats abans, i res més.
Aviam si ens entenem, que em jugo una demanda! No estic dubtant que existeixi ni que s'hagi contactat amb ell ni que hagi dit el que ha dit, només que no sembla ser molt actiu en la seva tasca de Portaveu de la Diputació... ;-)

Per SPectiVa ha dit...

Gràcies Pau, com menys no hi algú "de dalt" de la diputació implicat en aquest despropòsit.

Ara, el que em jugo la demanda sóc jo si resultés, peruncasualquenodicquesiguiaixí, que alguna informació publicada no és del tot correcte quenodicquesiguifalsaniressemblant, i jo amb el pix... al ventre exigint rectificacions a la Diputació.

El tema esdevé interessant. Veurem.

Anònim ha dit...

Un bon projecte seria la contractació de personal per fer neteges de les franges de seguretat, aixó no s'hauria de contractar personal aliè al municipi. A més seria una forma de no pagar impostos

Per SPectiVa ha dit...

Lamentablement els projectes no poden estar inclosos en els pressupostos municipals (ni en els de 2009).

Han de ser obres extraordinàries en una sèrie de capítols (en els que d'altra manera, si que s'inclourien la neteja de franges de seguretat).

Anònim ha dit...

Sabem quin és el projecte de 650000€?
Potser per no pagar les taxes de gual......és broma

Per SPectiVa ha dit...

Petitó, bona pregunta. Deixeu per "TinTin SPectiVa": dilluns al vespre tindreu notícies fresques, com sempre les més fresques de Sant Pere.

Per cert, al "Sheriff de Vilamajor" se li comença a veure el llautó, ara que porta pistola: diuen que el poble no aguanta més. Que en sabeu?

Anònim ha dit...

A les botigues de Vilamajor trobareu un document, que cal signar, on es denúncia l'actuació arbitrària del cap de la policia local.
El jovent, les botigues i els ciutadans en generals estan farts d'aquest nou sheriff

Anònim ha dit...

Quisiera preguntar una cosa.
Respecto al impuesto de limpiza de las zonas de prevecion de incendios que se supone que es, mantener 25 metros limpios de ramas secas etc...de lo cual el ajuntamiento dice que recibe el 10% de subvencion respecto al coste.
La pregunta es,¿ cual es el coste y si en ese coste tambien incluyen todo lo referente a limpieza de arboles y zonas verdes etc...?
Pues creo que una cosa es la franja de seguridad y otra muy diferente la limpieza de terrenos o caminos etc..

isaac ha dit...

tanto ruido sobre el honor periodistico y el derecho de información ,que al final queda en una cortina de humo, para dejar de lado el interes de los ciudadanos sobre la legalidad del pago o no de la ordenza 21.
es una pena ver ( invito a acudir a los plenos ) la labor de la oposicion en la falta de propuesta o debate alternativo al gobierno .

Anònim ha dit...

En la anterior legislatura, CiU hizo una oposición destructiva (quejarse por quejarse).
Ahora al CiU le estan haciendo una oposición parecida por parte del ISP.
Donde las dan las toman.
Que no se queje tanto el alcalde que él hizo lo mismo en el pasado

Anònim ha dit...

El Alcalde jamas ha hecho oposicion pero ha sido presidente de Can Vila, y ya se hizo notar en el ayuntamiento. Pero parece que no se acuerda de las injusticias que tenemos que tragar los ciudadanos.
Respecto al articulo publicado por ERC en el nou, no esta nada mal pero seria mas interesante si se comentara todo lo que saben.
Y Isaac la oposicion en Sant Pere no existe ¿por que?

Anònim ha dit...

La oposicion en Sant Pere no existe, tan solo se embalentonan cuando tienen un problema casi personal con el Alcalde, es entonces cuando tiran piedrecitas pero jamas directamente a los verdaderos problemas, siempre insinuando cosas pero sin decir nada.

Per SPectiVa ha dit...

Petitó, he complert amb el meu compromís: ja es tenen decidits els projectes que es presentaran al Fons Estatal d'Inversió Local per part de Sant Pere de Vilamajor.
De tota manera, aquests projectes estan pendents de ser presentats al conjunt dels grups municipals per al seu debat, i fins llavors no seria oportú donar-ne'n publicitat.

Interessant, molt interessants les aixecades de cadira entre els regidors en l'accidentat Tast de Bolets de diumenge, que va comptar amb una entranyable visita molt reveladora. I el Capità Hadock que no hi era.

Anònim ha dit...

GRàcies per la teva feina Per Spectiva
Que va passar al tast de bolets?
Qui va venir?
Qui és el capitan Hadock?

Per SPectiVa ha dit...

És clar que no hi vas anar al tast de bolets, Petitó.

Passar no va passar gaire cosa. Només una mirada atenta se'n podia adonar...

L'autèntic periodisme es fa al lloc de la notícia, no des del Mirror.

Prometo explicar-t'ho en una altre ocasió.

Anònim ha dit...

Riamos, por no llorar.

Anònim ha dit...

Crec que t'equivoques de persona, Per Spectiva.

Per SPectiVa ha dit...

Petitó, ¿?

Anònim ha dit...

Excel·lent article sobre Perez del Rio. Tenia el gust de conéixer part de la seva literatura però no pas de la seva vida.

No estic d'acord, però, amb la política que l'ajuntament d'atorgar honors i distincions. No acabo d'entendre que ha fet aquest senyor, amb tots els meus respectes, per Sant Pere de Vilamajor i que es mereixés la insignia de bronze.

Crec que la insignia se la mereixen aquells personatges il·lustres que han treballat pel municipi i no pas que han estat "de pas" pel municipi. Que en Segarra hagi escrit una obra a Sant Pere no és rellevant a no ser que parli de Sant Pere. Picasso va donar nom a Horta de Sant Joan o Gòsol. Segarra, Pompeu Fabra o Perez del Rio no han expandit el nom de Sant Pere pel món.

Crec que els honors i distincions haurien de ser donades sota un criteri més històric i determinista que no pas "per ser una persona coneguda fora del poble però que ningú coneix dins del poble". Poso uns exemples de persones que mereixen tots els meus repectes i que han contribuit a conèixer la història del nostre poble i que han treballat desinteresadament per ell: Antoni Gallardo, Tomàs Balvey, Mossén Poch, Plandiura, Mercè Aventin, Anscari Mundó, Peronella....

Vist el llistat d'insígnies donades veureu que el que importa és la "presència" "el protocol" "el quedar bé" i sinó que punyetes pinta el Pujol o el Valtaud?.

Caldria una mica més de rigor i donar-les a qui realment s'ho mereix.

Per cert no em puc estar de comentar dos aspectes: no està demostrat encara que Alfons I el Cast neixés a Vilamajor (hi ha autors que manifesten que va néixer a Monzon); i s'ha concedit a Ferran Gomà la categoria de fill predilecte (algú sap qui és aquest senyor?)

Per SPectiVa ha dit...

FS, estem d'acord.

Per cert, el Prevere Oril.la, va nèixer o va morir a Sant Pere de Vilamajor? Va nèixer o va morir l'any 872?

Pel que fa a Ferràn Gomà i Ginestar, arquitecte, podria ser fill d'en Ferran Gomà i Boronat, pintor.

Anònim ha dit...

L'única informació que tenim d'Oril·la és per la inscripció que hi ha a la pedra, una còpia de la qual, la trobem inserida a la pared de l'església.
Exactament diu: "aquí reposa el prevere Orila que va viure 80 anys i va morir l'any 872" (l'any 872 resulta de restar 38 anys a l'any 910- canvi de calendari-)
Aquesta és tota la informació que tenim. A partir d'aquí IMAGINACIÓ.

Anònim ha dit...

Capità Haddock:

El Capità Haddock no té el do de la ubiquitat ni, com altres, el do del mamporresrisme polític. El periodisme autèntic es fa amb fonts creïbles i les no creïbles no s'ofereixen als lectors per no enganyar-los. El periodisme creïble investigarà a qui l'Ajuntament de Sant Pere ha adjudicat per més de 66.000 euros el projecte de la 'sala polivalent' per decret d'alcaldia i 'procediment negociat'. El periodisme seriós aclarirà què fa que es demani a la guineu un informe sobre les gallines.

Deia l'ara ja exdirector de l'Avui, Xavier Bosch: "Ja se sap que els nostres polítics, insaciables, aspiren a tenir una premsa amb torticoli: que miri cap a l'altra banda mentre ells manipulen la realitat. En aquest sentit, el periodisme és un ofici amenaçat entre els interessos econòmics que tant laminen la independència del professional i una classe política que, en comptes de ser més il·lusionant en els seus projectes i més eficaç en la seva gestió, mai no en té prou de pressionar i de superar les regles del joc fins al llindar de l'ètica".

Senyor Perspectiva, comenci opinant però no acabi insultant. Al "Mirror" hi ha gent que treballa per un projecte il·lusionant de comarca, de territori, de difondre el que es fa des de la Rectoria al Museu de la Gabella, que no mereix adjectius de funcionari universitari ociós. De la tasca de les entitats a la creació d'un escriptor ens en fem ressò. No me'ls col·loqui com a segones files d'un "Mirror" de segona si no vol ser partícep del menysteniment.

Dir-li que al Capità Haddock no cal que el telefonin dirigents de partits per "calmar" les aigües, perquè no l'intimiden. Ni diputats nin presidents territorials. El Capità Haddock, vostè ho haurà llegit als còmics, ni té padrins ni padrines, es mou amb independència i, dit amb tots els respectes, li sorprèn tant determinades actituds com que hi hagi ciutadans que no paguin les seves taxes a Torroella de Montgrí.
Finalment, dir-li, senyor Pers-Pectiva, que com que vos disaposa sempre de la darerra paraula i fa la seva interpretació sesgada del que s'afirma, aquesta és la meva darrera intervenció, que evidentment no cal que signi. Li desitjo un bon Nadal, que sigui molt feiç amb els seus i que l'any vinent tingui una mica més de respecte per la classe treballadora, encara que siguin periodistes.

Anònim ha dit...

PD: Per cert, si algun sectari intenta vincular tot plegat a un tema de partit, sàpiga que el Capità Haddock i el "Mirror" manté una relació més que cordial a la majoria de municipis amb CiU, PSC, ERC, ICV i altres... I que l'Actualitat del Baix Montseny va ser un dels elements millors valorats en la darrera reunió d'alcaldes de la comarca de fa tres setmanes com a mitjà d'identificació territorial. Clar que, potser algú feia l'hipòcrata.

Anònim ha dit...

I per últim, xerrem en públic? Perquè potser li toca a en Turull, en Segura, i a en Guillaumes explicar-ho tot plegat, oi? O només als de la colla?

Anònim ha dit...

S'ha de ser molt manipulador per dir que un manifest que signen 15 alcaldes només el firmen 12. Qui et paga, Perpspectiva, el Consell Comarcal?

Anònim ha dit...

La Junta de Govern Local del 25 d'agost va aprovar per unanimitat "portar al proper Ple" la proposta del primer nomenament de Fill Adoptiu de Sant Pere de Vilamajor per part de la Corporació.

Anònim ha dit...

La Junta de Govern Local de Sant Pere ha obert un expedient sancionador un veí del municipi (XXX) per "proferir expressions irrespectuoses al senyor Alcalde el passat 14 d'agost amb ànim menyspreant de caràcter greu".

Anònim ha dit...

L'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor ha adjudicat, per Decret d'alcaldia, la redacció del projecte executiu de la sala polivalent a l'empresa Batllori & Trepat Arquitectes SL per un import total de 66.120 euros. L'adjudicació s'ha fet través de procediment negociat sense publicitat.

Anònim ha dit...

Seguim?

Anònim ha dit...

Que ha passat alguna cosa i la ciutadania no s'ha assabentat?

En tota gestió municipal, els màxims beneficiaris o perjudicats som els ciutadans. Nosaltres escollim els nostres representats i nosaltres exigim saber tot el que ells fan.

Amb els darrers comentari m'ha quedat un mal gust a la boca per què veig que hi ha informació "oculta" que no es facilita al ciutadà i de la qual hi ha gent que la coneix.
Si és informació sense fonament que calli i que no la insinui. Si la informació és contrastada que la doni a conèixer. Em tenim el dret.

Les primeres qüestions que passen pel meu cap son:
¿qui és el capità Haddock? En Llesuy, En Eras, en Per spectiva....
¿s'està insinuant que la concessió de la redacció del projecte executiu de la sala polivalent no s'ha fet correctament incomplint la llei i cometen una il·legalitat? Si és així, per què no es denúncia.
¿s'està insinuant que periodistes de la comarca estan rebent pressions de polítics diputans i en Turull -CiU- per canviar l'editorial del diari? Això se li diu censura
¿ per què surten els noms de Turull, Segura, Guillaumes, politcs d'alta volada, en aquesta "guerra"? Són les armes secretes, els diplomàtics dels procesos de pau...
¿que passa amb el nomenament del fill adoptiu?
¿que passa amb la signatura dels 12/15 alcaldes?

Em dóna la sensació que la ciutadania no és conscient de la guerra bruta encoberta que hi ha actualment a Sant Pere.

Quina pena!!! El perjudicat, com a sempre, el ciutadà

Per SPectiVa ha dit...

Anem per ordre:

Oril.la:

- Comarca del Baix Montseny: si et refereixes a l'article del meu bloc, és un problema de comprensió lectora; al Consell Comarcal fan cursets per solucionar-ho. Abans d'engegar el carro convé mirar si porta rodes...
- Fill adoptiu de Vilamajor: si et refereixes a què la Junta de Govern encara no ha portat al Ple aquest nomenament, certament no ho ha fet. No serà, però, el primer nomenament de fill adoptiu sinó el segon.

Josep Lluís

- No posaré mai en dubte la vàlua de l'Actualitat com l'únic diari específic del Baix Montseny, i que, innegablement, fa més comarca que el soroll d'un simple manifest d'Alcaldes. El valor que té el setmanari el donen, sens dubte, els seus col•laboradors, i l'esforç i dedicació que hi ha darrera de cada nou número de cada divendres. El meu respecte per tot plegat no té cap mena de fissura, ni en públic ni en privat.
- Altra cosa és enfrontar a un simple ciutadà d'apeu a QUERELLES CRIMINALS pel simple fet d'informar d'un document públic emès per un Organisme oficial, pel simple fet de què algú discrepa del seu contingut. Certament no sóc periodista, però no tinc cap dubte sobre de quina de les dues bandes n'estaria un Periodista en aquest cas.
- Pel que fa al "Mirror" és simplement un joc de paraules en apreciar que, per tres vegades, arrel d'una notícia apareguda al vostre setmanari, un grup polític de Sant Pere ha publicat posteriorment sengles comunicats oficials amb reproducció literal dels propis comentaris fets prèviament a l'Actualitat. D'aquí mirror = mirall.
- Ni soc funcionari ni estic ociós. Gràcies a Déu em guanyo la vida com Economista i Enginyer en diversos camps, un d'ells, certament, el de Professor universitari.
- No he menystingut ni molt menys insultat cap dels col•laboradors del vostre setmanari. No obstant, si algú s'ha sentit ofès malgrat no fos aquesta la meva intenció des d’aquí li demano la més sincera disculpa. (Disculpa que, sigui dit de la meva banda, encara no he tingut, ni tampoc explicacions, de perquè se m'acusava de libel i se'm volia inculpar en una querella criminal).
- Pel que fa al Capità Hadock, no anava per vosaltres; a l'igual que dic a Oril.la, abans d'engegar el carro cal comprovar que porta rodes.
- Aquest espai, com em consta que també el teu, estarà sempre obert als teus comentaris. Ser treballador no és una classe, és una actitud, actitud que tenim els que la practiquem, encaraq ue no siguem Periodistes.
- Bon Nadal igualment.

A tots plegats:

La política per la política no m'interessa especialment, i per tant no perdré temps en opinar-ne. Aquest espai, no obstant, és obert a qualsevol que ho vulgui fer.
És per aquest sentit que, sense ser periodista, m’ofèn com persona que s’insinuïn, lletjament, afeccions de "mamporrerisme polític" o “pagat pel Consell Comarcal”. Potser qui ja ho ha practicat ens podria fer cinc cèntims del que vol dir exactament.

Per SPectiVa ha dit...

P.S.: No conec les circumstàncies de l'adjudicació del projecte técnic per la nova "Fàbrica", per tant vagi per endavant que no en tinc opinió.

Cal conéixer, però abans d'insinuar res més, que atenent a la Llei de Contractes amb les AAPP es podran seguir procediments negociats quan el pressupost del servei no excedeixi de 100.000 € (art. 158e)) IVA exclós (art. 76).

No caldrà fer publicitat dels procediments negociats si aquests no superen els 60.000 € (IVA exclós) (art. 161.2).

El projecte tècnic de la fàbrica s'ha adjudicat per 57.000 € (IVA apart).

Tant el periodisme seriós i creïble (que segeuix els punts 1, 2 i 3 del Codi deontológic) com els comentaristes intencionats, haurien de partir del coneixement d'aquesta premissa abans d'engegar el ventilador.

Anònim ha dit...

Todos los alcaldes democraticos de Sant Pere de Vilamajor se han caracterizado por una virtud o un defecto:
La voluntariedad de Esteve Bruguera.
La seriosidad de Josep Brunell.
El caciquismo de Joan Icart.
La vehemencia de Joan Bruguera.
La dictadura de Josep Maria Llesuy.
Lo que puedo asegurar es que durant los mas de 40 años que hace que vivo en Vilamajor, ningun alcalde habia creado tanta tensión com el que actualmente tenemos.
El problema no es su gestión sino de persona. Como jefe de la oposición creó tanta discrepacia que en las elecciones se presentaron 8 partidos políticos, un hecho nunca visto. Hizo difamaciones gratuitas, prometió lo imprometible, acusó y manipuló todo para conseguir el poder.
Ahora tiene el poder y su cabezoneria y su talante dictatorial esta llevando a este pueblo a la ruptura.
Nunca habia habido tanta división en este pueblo. Me recuerda mucho al enfrentamiento que ha causado el PP en la sociedad española en contra de los catalanes.
Sin lugar a duda, Josep Maria LLesuy está siendo el peor alcalde democratico de este pueblo.
Quiero aprovechar para comunicaros que "L'esguard de la torre" el portavoz no oficial del ayuntamiento continua en silencio y continua sin publicar los comentarios que se le hacen. Todavia existe la censura, como en la dictadura

Anònim ha dit...

Es curioso que a medida que nos acercamos en el tiempo, la calificación de los alcaldes es peor. Será aquello de que las estatuas,ya frias y mudas para la eternidad, si se que se merecen un respeto.

Anònim ha dit...

Ulises, si desde otra parte se pide respeto, sería conveniente decir lo mismo pero sin utilizar expresiones como "Hizo difamaciones gratuitas, prometió lo imprometible, acusó y manipuló todo para conseguir el poder"...

Lo cortés no ha de quitar lo valiente.

Anònim ha dit...

Anda,
Ahora el ayuntamiento no paga el IVA!

Anònim ha dit...

Per Spectiva,

Primer,

El Consell Comarcal no en fa d'aquests cursos, els fa el Consorci de Normalització Lingüística.

Segon,

És el primer nomenament des de l'aprovació del reglament de distincions i hi ha un incompliment d'acord de la JGL. Estan 'digitalitzades'.

Tercer,

Jugar al joc de menystenir implica poder ser menystingut. Tothom que llegeix sap què són els "Mirror" britànics. No ens passem. Si no volies insultar, ens has enviat l'insult més gros que podies trobar.

Quart,

Ets tu qui t'has sentit al·ludit pel concepte "manporrerisme polític". No anava per tu i l'al·ludit silencia.

Cinquè,

L'Actualitat del Baix Montseny és l'únic setmanari que no rep publicitat institucional ni del Consell Comarcal, ni del Consorci de Residus del VOR, ni de la Diputació, ni de Parcs Naturals, ni de la Generalitat... Possiblement és que no ens deixem pressionar? Incòmodes? Senzillament, em remeto al text de Xavier Bosch.

Sisè,

La vida política i social de Sant Pere de Vilamajor la decidiran els veïns de Sant Pere de Vilamajor democràticament, sols faltaria. Però que s'hagi instrumentalitzat un document utilitzant els mecanismes d'una o dues administracions per atacar un mitjà de comunicació no té nom, i ho saps. I aquí algú ha superat la línia que separa el debat polític amb el joc brut. Alguna cosa no funciona quan els alcaldes, en comptes de fer d'alcalde, fan filibusterisme polític. Filibusterisme polític. I per cert, si mai hem canviat la nostra editorial és perquè ens ha semblat que hi ha un tema d'interès comú a la comarca més important que no pas el que fa un cabdill local.

Setè,

El teu bloc va ser un mitjà per difondre un document que, amb una obvietat meridiana, tenia una clara intencionalitat d'erosió envers el mitjà que dirigeixo. I és obligació de tot director d'un mitjà de comunicació defensar a mort els seus treballadors (disculpa, encara crec en el concepte "classe" treballadora, dec estar xapat a l'antiga davant els neocons). Si vas retirar el 'link', un dia després que l'Ajuntament, em dóno per satisfet. No amb un Consistori que segueix fent públic i assegura a la seva pàgina web que distribueix un document lasciu i privat entre els que el demanin. I per cert, ja l'hem demanat amb els registres d'entrada i sortida legals corresponents i amb un informe de la secretaria.

Vuitè,

Seria bo que Theseu expliqui els noms esmentats en el post anterior i quin ús en fa en públic i en privat. Segons els seus interessos, no pas meus, i per això li demano un 'careo'. Tots ells són bons amics de fa molts anys, d'abans fins i tot que Theseu fos de CiU. Són amics d'un color polític, com en tenim, afortunadament, de molts altres colors. La política, per sort, mai no ha estat ni serà una barrera per a les relacions personals. Si per a les maledicències.

Novè,

A mi mateix, com a l'Oril·la, ens comença a fer mandra tot plegat. No cal que fem posts anònims per contestar-los després, oi, Per Spectiva? Perquè no hi ha guerra bruta. Només algú que ha emprat mitjans públics per fer mal a un/uns particulars. Com se'n diu d'això? Jurídicament no ho sé (tu domines més el tema). Per això, si et calen més aclariments i per no avorrir els teus lectors, pots utilitzar el meu correu electrònic com ja has fet en altres ocasions.

I desè,

I és a títol personal. Els que em coneixen saben que sóc molt ruc. Però quan a aquest ruc li traeixen la confiança personal i col·lectiva no s'atura. Un servidor no és cristià però és comprensible amb les equivocacions humanes. Però no i mai amb la maledicència, la bilis i la fel.

Anònim ha dit...

El señor alcalde, cunado estaba en la oposición dijo que no ampliaria la zona industrial de La Plana y ahora quiera poner los pienso y la Puntiblonb (las dos contaminantes); luchó contra el anterior POUM por què aumentaba en 13 viviendas y ahora amplia su POUM hasta Sant Antonio y destruye el Pi Novell para hacer pisos; prometió que sacaria a la fabrica de piensos; manipuló a ciertos partidos durante la campaña electoral..... lo que he dicho es cierto por lo tanto no tengo por que disculparme, y mas despues de verlas puyas que se tiran Per Spectiva y Eras.
No esperes que el señor Alcalde cumpla con su palabra de mantener la zona deportiva de Can Derrocada. Como has visto no suele cumplir con su palabra.

Anònim ha dit...

Josep Lluís,

Primer i Segon,

Gràcies pels aclariments en nom de l'Oril.la.

Tercer,

Ja he explicat aixó del Mirror.

Quart,

Me n'alegro del malentés. El context de la frase em semblava però inequívoc.

Cinquè i Sisè,

Reitero el meu respecte vers 2L'actualitat del Baix Montseny". Pel que fa a filibusterisme, no ho acabo d'entendre (http://dlc.iec.cat/).

Setè,

Creu-me quan et dic que només pretenia donar puntual informació sobre el tema dels guals, que, si m'has seguit, sabràs que ens ha ocupat abastament. A mi també em va sorprendre les referències al teu periòdic en l'Informe, però el document no l'he redactat jo, que em limitava a posar-lo a disposició, com document oficial i públic, estret d'un web institucional. Si hi apareixies pel mig era només circumstancial, i podras apreciar que en la notícia original publicada al bloc, ni tant sols ho ressaltava.

En tot cas, el responsable del document, i a ell han d'adreçar-se les accions que vulguis, és qui el signa, i ningú més. Només faltaria que l'Ajuntament no pogués proporcionar als ciutadans un document públic emés per un Organisme públic, i sobre un tema de tant interés com la legalitat de l'Ordenança de Guals. No entenc com els agrupacions polítiques preeminents de Sant Pere critiquen no haver pogut disposar del document i a l'hora es nega a la ciutadania: realment no ho entenc. Jo en el teu cas demanaria, a l'Ajuntament en comptes de guerres, que en fes una transcripció obviant -doncs no venen al cas- les inoportunes referències al teu periòdic. Amb aixó tots quedarien satisfets i no perdriem més el temps.

Setè,

Se li ha de demanar a en Thesseu, jo en tinc res a veure.

Novè,

T'equivoques. Ja en tinc un de minúscul mitjà per fer-me preguntes, i mai han estat anònimes.

I desè,

Espero que no vagi adreçat a mi. Cas contrari, em sabria greu que pensessis això de la meva persona, francament.

Anònim ha dit...

Perdó, el sr. Josep Lluis Eras que signa alguns comentaris, és el mateix que surt mencionat aquí?:
http://pacobarranco.blogspot.com/2006/03/comunicacin-e-imagen-as-se-lo-gasta-el.html

Anònim ha dit...

Sip,

Els 3.664 euros guanyats en un any de feina ens han resolt la vida (300 euros al mes, ostres quin xollo!). Algú vol ser soci de la nostra empresa?

Com diu l'article: Educació, que dirige Marta Cid (ERC), encargó en 2004 y en 2005 varios informes de "seguimiento mediático" a Josep Lluís Eras, que fue jefe de prensa de Josep Lluís Carod-Rovira en las elecciones generales de 2004 y hasta octubre de ese mismo año. Los importes de esos informes fueron de 812 y 3.654 euros respectivamente. Eras trabajó para el gabinete de prensa de CDC y, al llegar el tripartito, se incorporó a la oficina de prensa del conseller en cap para después pasar a ser el jefe de prensa de Carod en el partido.

Ni flowers! A l'Actualitat hem fet una campanya de promoció del Vilamagore de més de 3.654 euros i no la vàrem cobrar. Deixarem els detalls a banda.

No entrarem en el tema del sindicat de feixistes que corre per les espanyes. Que curiós, oi, Per spectiva? Ens fem ressò dels grups mediàtics espanyols? El primer link que apareix al teu mitja és de la carverna espanyola?

Anònim ha dit...

¿?

Pau Jane ha dit...

Ostres, quin fàstic fa veure aquestos que estan sempre buscant per on poden entrar a tocar la pera als catalans (em refereixo a aquest tal paco barranco). M'ho miri per on m'ho miri, em sembla demagògia 100%. Es lògic que les administracions tinguin proveidors externs per fer segons qué. Només faltaria! I algunes de les quantitats que s'esmenen posen en ridícul a qui ha redactat això més que a qui hagi encarregat o fet els treballs.
Però llegint el post, veig que es fa ressó d'un article de La Vanguardia (tot i que no posa l'enllaç a l'article, i això és de març del 2006, o sigui que ara busca'l).
Senyor Eras, si aquest comentari que fa (de que vosté estava a sou de CDC, i després del tripartit) és fals, com em sembla entendre de la seva resposta, demandarà a La Vanguardia, al tal paco barranco i al perspectiva?

Anònim ha dit...

Ep! En Per SPectiVa no té res a veure! Més demandes no, sisplau!

De tota manera trobo inapropiat que aquest espai s'utilitzi per parlar de fets que no responen al propòsit amb el que va ser creat, que no és altre que parlar sobre Vilamajor.
Les al.lusions directes a persones, en aquest context, naturalment que poden ser contestades, però d'aquí a anar directament contra algú hi ha un salt que, en la responsabilitat que em pertoca, no permetré.

Hi ha altres espais a Internet per esquitxar a qui es vulgui; aquest és, com he dit, per tractar sobre Vilamajor.

Anònim ha dit...

Benvolgut Pau,

Professionalment, he trebalat en molts mitjans (El País, COM Ràdio o Ràdio 4), i he treballat en gabinets de premsa (per a Jordi Pujol i per a Carod-Rovira).

Posteriorment vaig crear una empresa de comunicació que, entre altres activitats feia pres-clipping per a partits, departaments i empreses. Serveixen per saber quina presència mediàtica tenen, com apareixen als mitjans i com millorar la seva imatge. Tots els governs, ajuntaments i empreses grans contracten aquests serveis, en molts casos a preus milionaris.

No hi ha res fals. Vaig fer pres-clipping per al Departament d'Educació (3.654 euros anuals) per 24 informes quinzenals durant un any (152 euros cada informe). El lector jutjarà quin tràfic d'influències. El propi Duran i Lleida, que havia donat les dades a la redactora de La Vanguardia, va matar aquí el tema en veure que no i havia cap fonament. Menteixo, només va seguir fent demagògia el sindicat ultra Manos Limpias per atacar gent que havia tingut alguna vinculació amb els dimonis nacionalistes. Veig que ara tenen un seguidor a Sant Pere.

Per cert, gràcies al contacte que aquesta feina em va donar amb el Departament d'Educació, la llavors consellera d'Educació, Marta Cid, va visitar Sant Pere de Vilamajor i es van desencallar alguns temes educatius (nova escola, IES i ampliació del Torre Roja).

Celebro que un lector anònim hagi penjat aquest enllaç d'una notícia de fa dos anys i mig perquè ara ja no hi ha dubte que hi ha una clara itencionalitat per part d'algú de desprestigiar la meva persona i el mitjà que dirigeixo.

Anònim ha dit...

Reitero que l'objectiu d'aquest bloc és discutir de forma amistosa els problemes que té el nostre municipi i no pas barallar-nos entre nosaltres.
Acabem la discussió que manteniu i parlem d'altres temes. El lector ha escoltat els vostres arguments i ha pogut extreure les seves pròpies conclusions.

Anònim ha dit...

En referència a l'article "Reserves d'aigua: s'oficialitza la normalitat a la conca Ter-Llobregat", la satisfacció ha de ser doble. Per una banda la normalitat de les reserves d'aigua subsistents als embassament, i per altra banda l'existència, després de molts anys, d'una ingent quantitat d'aigua en forma de neu a les muntanyes.
Hem d'estar d'enhorabona però no podem baixar la guàrdia i hem de continuar amb la política de contenció i d'estalvi d'aigua. Per aquesta raó, fins cert punt, em sembla coherent que es mantingui el decret del nostre alcalde "torero" (dit amb tot el respecte i carinyo del món)

Anònim ha dit...

Evidentment, però si al 72% hem d'estalviar aigua, és que hi ha algun problema.

Les reserves de neu, són bàsicament al Pirineu (actualment el doble de les del Ter-Llobregat) i desaigüen als rius de la Confedereación Hidrográfica del Ebro. (Veure al respecte aquest post)

Pel que fa a l'estalvi, mireu també aixó.

Anònim ha dit...

Un 72% no és un 100%, tot al contrari, estem més aprop del 50%. Hauríem de consumir menys del que la natura és capaç de regenerar o produir. Quan s'arribi aquest moment aleshores caldria retirar el decret. (és obvi que és molt dificil d'aconseguir però per això estan les utopies)
El Llobregat s'alimenta de les neus del Pirineu més Oriental, així com La Muga, el Fluvià, el cardener....etc.

Anònim ha dit...

Tornem a les dades: el consum total d'aigua a Catalunya ha estat en el 2007 el 70% de la capacitat total des embassaments.
Només un 18,5% del consum total correspon a l'ús domèstic.

Si mirem les conques internes, el consum total durant 2007 ha estat però de 1,71 vegades la capacitat total des embassaments de la conca.

Els embassaments de les conques internes estan avui mateix al 68% de la seva capacitat.

Tot plegat, l'aigua actualment disponible als embassaments (i en vindrà més de la nova pluja i la neu), representen a data d'avui més d'un 40% de l'aigua que es consumeix en tot un any (és adir hi ha aigua per uns cinc mesos).

Ja està bé d'apagar les fonts d'aigua recirculada, per aparentar sostenibilitat de la barata de cara a la galeria.

Parlem del 73% del consum total d'aigua destinada a usos agrícoles i ramaders?

Parlem de què el consum anual d'aigua procedent de les conques de l'Ebre (no controlades pel Govern Català) representa a Catalunya només el 53% de la capacitat total dels embassaments catalans d'aquesta conca, i que a data d'avui tenen aigua equivalent al consum de la població -i agricultura- de tota la conca durant més de 16 mesos?

Parlem de què els embassaments de la Conca de l'Ebre, no controlats pel Govern Català, tenen una capacitat 6 vegades superiors als de les conques internes, que si que estan controlats pel nostre Govern?

Parlem de què a data d'avui, els embassaments de la Conca de l'Ebre tenen 6 vegades més aigua que tots els embassaments de les Conques internes, aigua que seria suficient per abastir la població de les conques internes durant més de 2 anys?

Parlem-ne, si, però des de la realitat de les coses, no des de l'aparença dels discursos.

Anònim ha dit...

M'inclino davant dels teus números. No puc fer res més que donar-te'n la raó.
Alcalde torero treu el ban d'una vegada!!!!
Et demano perdó però realment creia que consumien més del que érem capaços de recaptar.

Anònim ha dit...

És que no llegiu "Reflexions"...

(Mira aqui, i aqui)

Petitó, és un plaer tenir-te de contertuli.

Pau Jane ha dit...

Encara amb Internet Explorer? us suggereixo provar el Google Chrome... Ja m'havia adonat d'això de la finestra emergent, però el chrome amablement la te a un raconet de la pantalla.

Anònim ha dit...

Amb Firefox ni aixó.

Pau Jane ha dit...

Pel que fa a l'informe de perillositat, la pròpia web www.eurorap.org adverteix que els trams curts (al voltant de 5 Kms, i aquest ho és), poden assolir grans variacions de classificació d'un any a l'altre precisament per la menor valua estadística que té el fet que sigui un tram curt, i d'una via de no massa circulació (en termes absoluts, aquesta no ho és, una altra cosa és que el trànsit sigui molt superior que aquell pel qual va ser dissenyada).
Hom podria atribuir aquesta millora a la classificació a les obres que s'hi han fet, però tenint en compte que la classificació obeeix al promig de siniestralitat de tres anys (2005, 2006 i 2007), això seria agosarat, i espero que cap gestor ho intenti. Es més plausible que el canvi sigui degut a la poca representativitat de la mostra, perque és un tram curt (tot i que, d'altre banda, a ningú li sorpren que estigui en aquest rànking sinistre).
Pel que fa a les obres realitzades, el temps dirà com han influit en la seguretat. Jo no deixo de tenir les meves reserves, malgrat que evidentment, al no ser un expert en el tema, tampoc és que siguin especialment rellevants.
Però no deix de preocupar-me tenir la sensació que el gran risc d'aquest tram no son tant les corbes que te, sino la quantitat d'accesos amb poca vissibilitat just després d'aquestes corbes. Per això, les obres que s'han fet, que en alguns casos han augmentat aquesta vissibilitat, en altres no, mentre que en paralel és possible que contribueixin a augmentar la velocitat mitjana en el tram, i per tant a augmentar el perill en aquells punts on la visibilitat no hagi crescut.

Anònim ha dit...

Pau, has resumit de forma magnífica tot plegat. Veig que no t'apuntes al carro dels 40 km/h com l'únic camí de les nostres autoritats per reduïr la sinistralitat.

Anònim ha dit...

Deixem passar una altre oportunitat i Sant Pere de Vilamajor es tornar a quedar sense poliesportiu.
Això si, tindrem el poble millor enllumenat del món.

Anònim ha dit...

Hem d'estar orgullosos per l'ampliació del Parc del Montseny?
Ara el 95% del territori de Sant Pere pertany a patronat del Parc del Montseny. Cada cop mésl'ajuntament té menys marge de maniobra.
Ara els pagesos estaran més fiscalitzats.
Ara els pixapins podran gaudir i embrutar un espai natural que ells s'encarregaran de degradar.
Ara les llibertats dels vilamajorencs/ques s'han vist disminuïdes.
Per tot plegat i per més diguem no a la gestió actual del PARC.

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per donar la teva opinió. Millor utilitza un pseudònim que l'anònim: la resta de participants et podran reconèixer i serà més entenidor el debat.